Gyurkity Péter

Csúszik a PlayStation 5 bemutatója

A tüntetések miatt nem kerítenek sort a rendezvényre, viszont az idei debütálás még összejöhet.

A Sony még május legvégén jelentette be hivatalosan, hogy június 4-én megtartják a soron következő fontos rendezvényt, amelyen már a PlayStation-család friss generációjának képviselőjét is bemutatják, ismertetve a főbb technikai részletek túlnyomó részét, egyben pedig bepillantást engedve a játékokba. Erre mégsem került sor, az USA-ban zajló események miatt ugyanis nem látták értelmét a korai ismertetőnek.

Miközben számos amerikai nagyvárosban javában zajlanak a tüntetések, Trump elnök pedig (szokásához híven) egy lépést sem hátrál, mi több, gyakran visszatámad, a helyzet valóban nem tűnik alkalmasnak egy bemutatóhoz, amit az elmúlt napokban az Electronic Arts, valamint a Google is érzékelt, emiatt pedig nem valósult meg a Madden NFL 21 és az Android 11 bétájának korábban előre jelzett befutása. A Sony a maga részéről egy rövid bejegyzésben közölte, hogy mégsem tartják meg a fontos rendezvényt, azt viszont nem árulták el, hogy ezt később szeretnék-e bepótolni, vagy egészen a hivatalos megjelenésig várnunk kell majd a részletek megismerésére – bár ez utóbbi nem tűnik valószínűnek, hiszen ezzel komoly lehetőséget szalasztanának el a vásárlók érdeklődésének felkeltésére.

Ami az említett technikai részleteket illeti, ezzel kapcsolatban korábban már elhangzott néhány szó. A DualSense Controller például haptikus visszajelzéssel, beépített mikrofonnal, valamint teljesen megújult külsővel futna be, fekete és fehér színben, ami arra utal, hogy maga a konzol is hasonló dizájnra épül. A cég márciusi rendezvényén azt is megemlítették, hogy a készülék egy 3,5 GHz-es órajelen futó AMD Zen 2 chipre épül, amely 8 maggal áll majd rendelkezésünkre, mégpedig 16 GB GDDR6-memóriával és egy egyedi fejlesztésű AMD RDNA 2 grafikus vezérlővel kiegészülve, a listán pedig emellett nagyon gyors SSD-meghajtó, 4K Blu-ray lejátszó, illetve a ray-tracing támogatása szerepel még.

A megjelenés az év második felében esedékes, ez valószínűleg az ünnepi időszakhoz közel jön majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dy_hirlevel3 #9
    teszt
  • yesname #8
    :D:D:D
  • Blage7 #7
    El is hiszem, én meg néha a fogtündérnek segítek be ha időm engedi.
  • ugh #6
    Nyaltermeles?
    Erre.
    Igen, ertek hozza.
    16 eve vagyok tripla a-s jatekokat fejleszto.
  • ugh #5
    Latszik hogy sik hulye vagy az egeszhez viszont jo nagy kreten.
    Megnyeted a legnagyobb idiota ps fanboy dijjat .
  • CairoJack #4
    LOL - ez a komment nálam dobogós helyen van az év legsötétebb kommentjeinek listáján (és még az is lehet, hogy aranyérmes).
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2020.06.12. 20:42:53
  • Macropus Rufus #3
    ez már nem aktuális hír:
    https://sg.hu/cikkek/it-tech/141372/bemutatkozott-a-playstation-5
  • Blage7 #2
    Látom ebben is nagy szakértő vagy. Esetleg már próbáltad is a masinát, vagy csak látod, hogy "csúnya abakusz konzol" és megindult a nyáltermelés?
  • ugh #1
    Na ti is lehoztatok a marketing bullshitet.
    A 3,5 ghz a cpu max turbo orajele amire akkor lesz kepes ha a gpu alig dolgozik.
    Egy jatek alatt max alaporajelen fog menni, mert szetfone az egesz hobelebanc picsaba.
    Raadasul ha a ps4-et vesszuk alapul az egesz cucc fuldoklani fog.
    A 8 magbol meg max 6 lesz max a jatekoke.
    Az amd-nek meg nincs olyan gpu-ja ami egy 2060 teljesitmennyel ne lenne vagy 250 watt szal az is szet fogja throthlingolni magat.
    Gyonyoru masinanak igerkezik.
    A hypeot benyelt fanok arcal fognak majd fekezni.

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.06.07. 11:39:15