Berta Sándor

Érkeznek a Windows 10 új ikonjai

A Microsoft elindította az új vizuális elemek bevezetését.

Tavaly december közepén vált ismertté, hogy megújítja az ikonokat és a logókat a redmondi konszern, amely az elmúlt hónapokban már számos ilyen vizuális elemet módosított, legyen szó akár az Office irodai szoftvercsomag vagy a Windows 10 operációs rendszer ikonjairól. Jon Friedman, a vállalat dizájnért és kutatásért felelős alelnöke akkor azt közölte, hogy bár már több mint száz ikont terveztek újra, még nem értek a munka végére. Azt a feladatot tűzték ki maguk elé, hogy egyrészt egy modern dizájnt valósítsanak meg, ezzel párhuzamosan pedig megtartsák az olyan erős márkák identitását, mint például az Office.

Most kiderült, hogy a Microsoft elindította a terjesztési folyamatot, aminek köszönhetően először a Windows Insider program résztvevői kapják meg az új ikonokat és logókat, majd más felhasználók is.

A The Verge értesülései alapján az első szakaszban a Számológép, a Groove Music, a Posta, a Hangrögzítő, az Óra, a Filmek+TV és a Naptár egészül ki az új ikonokkal, később más programok és szolgáltatások új ikonjai is elérhetők lesznek. Miután az egész folyamat elvileg néhány nap alatt lezajlik, így például az új Windows 10 dizájnnal akár 1-2 héten belül szembesülhetnek a felhasználók.

Az új vizuális elemek a Windows 10X-ben is meg fognak jelenni, a Word, az Excel, a PowerPoint, a OneNote és az Office, valamint az Edge böngésző pedig már megkapták az új dizájnt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csigafi #6
    Na egy újabb felesleges barkácsolás :-) Jobb lett volna ha a rendszer stabilitásán dolgoznak. Na de mindegy desingelni is kell néha.
  • kvp #5
    Ez marketing. Azt nem mondhatjak, hogy eppen nincs semmilyen fejlesztes folyamatban. Igy viszont keszult egy keszlet uj ikon, amiket kiosztottak a fejlesztocsapatoknak, akik az alkalmazasok frissiteseivel vezetik be oket. Igy az is latszik, hogy melyik alkalmazas frissul es melyik nem. Amelyik app. nem kap uj ikon-t, azt varhatoan opcionalissa teszik, majd kukazzak. (pl. paint, notepad, wordpad, stb.) Mivel a beveteleik csokkennek, ezert valahogy csokkenteni kell a windows-hoz jaro programok szamat es igy a tamogatando kodmennyiseget is.
  • cateran #4
    Fura a prioritasi sorrend a PiciPuhanal....
  • VolJin #3
    Elképzelem, hogy fontoskodnak a heti meetingeken hónapok óta a munkacsoportban, hogy milyen kurva fontos munkát végeznek, miközben egy grafikusnak egy délutánjába kerülne paintben megrajzolni ezeket a szarokat, de kérdőjeles, hogy egyáltalán van-e értelme. Szerintem még pogácsa is volt a sajtótájékoztatón, amit a PR-es szervezett, ezzel is hangsúlyozva a projekt fontosságát, de valójában csak azért rendelte, hogy a maradékot hazavihesse, mert éppen most volt a három hónapos fordulójuk a párjával, és meg kell adni egy partyval a módját. De majd kiderül, hogy van felesége a rohadéknak, és dühében kukáztatja az eddig elkészült ikonokat, hogy a munkába bele tudjon temetkezni menekülésként a magánéleti válságból...

    A hibajavító pacthek meg ráérnek...
    Utoljára szerkesztette: VolJin, 2020.02.21. 21:38:21
  • CairoJack #2
    Én jobban örülnék neki, ha valami kis aero szerűség jönne már... anno elindult valami kezdeményezés a fluent design-al, lehetett is látni szebbnél szebb dizájn opciókat, semmiből nem lett semmi, most meg jönnek ezek az ovodás ikonok. :(
  • Ellaberin #1
    Mint a viccben:

    Mórickát megkérdezi az osztályfőnöke:

    - Nálatok mi hiányzik még a családban?

    - Tegnap óta nálunk semmi!

    -Semmi sem? Hogy-hogy?

    -Amikor tegnap este az apám részegen hazajött és behányt a szoba közepére, anyám csak ennyit mondott: Ide már csak ez hiányzott!
    ;)