Berta Sándor

Megújítja az ikonokat és a logókat a Microsoft

Az óriáscég számos terméke esetében tervez változtatásokat.

A Microsoft az elmúlt hónapokban számos ikont és logót módosított, legyen szó akár az Office irodai szoftvercsomag vagy a Windows 10 operációs rendszer elemeiről. Jon Friedman, a vállalat dizájnért és kutatásért felelős alelnöke kiemelte, hogy bár már több mint száz ikont terveztek újra, még nem értek a munka végére. Azt a feladatot tűzték ki maguk elé, hogy egyrészt egy modern dizájnt valósítsanak meg, ezzel párhuzamosan pedig megtartsák az olyan erős márkák identitását, mint például az Office. A menedzser hivatalosan bemutatott számos új koncepciót, ikont és logót, amelyek között látható volt egy új logó is a Windows 10 operációs rendszerhez.


Friedman hangsúlyozta: nagyon komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy minden tervezőt egy asztal mellé ültessenek azért, hogy egységes szabályokat dolgozzanak ki, majd azokhoz tartsák is magukat. A menedzser kiemelte, hogy a legújabb ikon-újratervezési hullámmal két nagy kreatív kihívás előtt álltak. Egyrészt jelezniük kellett az innovációt és a változásokat, másrészt ezzel egy időben nem veszíthették el az ügyfelek bizalmát. Emellett egy rugalmas és nyitott dizájnrendszert kellett kifejleszteniük, amely számos alkalmazási területet lefed, s ezzel egy időben hűséges marad a Microsofthoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Gabbbbbbbbbbbb #9
  Mit tartasz értelmes időnek? Mit tartasz normális hardvernek?
  Egy 10eFt-os WD green ssd-ről 10-20s alatt bootol, ezt én elfogadhatónak tartom. Inkább az ssd nélküli gépeket kellene elfelejteni már.
 • end3 #8
  Leginkább azzal kéne kezdeniük valamit, hogy a csodálatos W10-es értelmes idő alatt legyen képes legalább elindulni. - Főként azon a hardveren amelyet rövid teszt keretében önmaga is elfogad működési alapként, - Ne csak az nvme technika 1800 MB/sec-re legyen elég az innovatív fejlesztőmunka.
 • CairoJack #7
  Inkább a Win10 kinézetével kellene valamit kezdeni, mert az még mindig okádék rusnya.
  Kb. úgy néz ki, mintha 100 év lemaradásban lenne a konkurenciához képest.
  Annyira ronda, hogy nem is frissítek rá, amíg elviselhető nem lesz a kinézete.
  Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2019.12.15. 17:09:52
 • wraithLord #6
  Ti nem az emoticonokról beszéltek? Vagy az appok/programok indítóikonjaiban is el vannak rejtve genderes utalások? :D
 • kvp #5
  Az apple mar atallt a ket semleges nemu szulore, egy semleges nemu gyerekkel. Igazabol meg nem eleg forradalmi, egy semleges nemu felnottel kevesebb van rajta es egy gyerekkel tobb, mint ami eleg progressziv.

  ps: A mai modern scifikben eppen 8 feher szulore jut 1 gyerek es a lakossag 75%-a garantalt alapjovedelmen (segijen) el.
 • mumoka 2012 #3
  hűha ez hatalmas újítás & hatalmas munka.
 • wraithLord #2
  Na jó, de ennek a melónak (is) a 80%-a bürökratikus szarságok huzavonájából áll.
  Gondolhatod, hogy nem úgy megy, hogy Pityuka Doe grafikus gondol egyet, áttervezi az összes ikont, aztán megy is ki frissítés... :D

  ----
  Szerintem amúgy inkább kérjék kölcsön a Google dizájn részlegét, azok sokkal jobb dizájnokat csinálnak/ hagynak jóvá... Bár manapság kezd kicsit lefelé menni a dolog, de még így is jobb, mint a MS-é.
 • TokraFan #1
  Kreatívabb emberek ingyen fossák a szebbnél szebb ikon kollekciókat a windows-hoz is. A Puhának meg külön osztály kell hozzá, ahol hírértéke van annak, hogy átrajzoltak 100db ikont. Parádés! 2 munkanap alatt átrajzolok ennyit...