Berta Sándor

Európára akar fókuszálni a Slack

A kommunikációs szolgáltató komolyan számol a kontinenssel.

Stewart Butterfield, a Slack vezetője és társalapítója kijelentette, hogy Európára növekedési piacként tekintenek és ezért minden eddiginél erősebben összpontosítanak a közeljövőben a kontinensre, amelyen belül pedig Németország a tökéletes állam a számukra. Azt szeretnék, hogy az EU gazdasági motorjában tízszer annyi ügyfelük legyen, mint napjainkban. Oliver Bühler, a vállalat Németországért, Ausztriáért és Svájcért felelős új vezetője hozzátette, hogy az európai ügyfelek számára meghatározó téma az, hogy az adataik a kontinensen legyenek tárolva. Ez egy rendkívül fontos dolog a számukra, ez nem is lehet kérdés.

A Slack belső üzenetküldő megoldásokat kínál cégeknek, s azok mellett családok és különböző csoportok is használják a termékeit, amelyek elvileg akár az e-mailek alternatívái is lehetnek. Butterfield ugyanakkor most azt hangsúlyozta, hogy sosem mondták azt, hogy a megoldásaik "e-mail-gyilkosok". Egyszerűen csak arról van szó, hogy azok néhány esetben jobbak az elektronikus leveleknél. Mindenesetre az elmúlt időszakban a szolgáltatásukat összekapcsolták az e-mailekkel, mert e híd felépítése nagyon fontos volt. A platformba jelenleg több száz alkalmazást, például naptárakat, fejlesztő- és projektmenedzsment-eszközöket integráltak, s ezáltal azok akár közvetlenül is vezérelhetők.

Butterfield 2013-ban alapította meg a vállalkozást, az pedig az idei év közepén pedig a tőzsdén is megjelent. A Slack ingyenes alapverziója elsősorban a startupok körében népszerű, azonban a menedzser szerint azt sem lehet mondani, hogy az ajánlatuk a nagyobb konszernek esetében ne lenne keresett. Sőt, pont azok esetében ideális és sikeres. Butterfield már 2017 októberében bejelentette, hogy Európában tárolnák az ügyfeleik adatait és ezzel a lépéssel a kontinens nagy társaságait akarták meggyőzni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #2
    Utálom mint a sz*rt, sajnos a cégen belül használják bár nem értem, miért. Meg azt se, miért van a piacon...
  • Palinko #1
    Inkább a discord