Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG G8X

A cég a telefon mellett egy iker-kijelzős megoldást kínáló tokot is bemutatott.

A dél-koreai gyártó az IFA-n rántotta le a leplet az LG G8X ThinQ típusról, amely egy kisebb előrelépést jelent az eredeti G8-hoz képest. A külső ennek megfelelően nem sokat változott, viszont a méret nagyobb lett, a hardver pedig további frissült.

Az LG több fontos bejelentésre is sort kerített a rendezvény alatt, számunkra azonban az új okostelefon a legfontosabb jövevény, ez pedig a korábbi 6,1 hüvelykes panelt egy még nagyobb, ezúttal 6,4 hüvelykes OLED-kijelzőre cserélte le. A felső bevágás eközben összement, hiszen ezúttal egy jóval kisebb, esőcsepp formájú példányt látunk a panelen, az optikai ujjlenyomat-olvasót pedig szintén az érintőképernyőbe építették be. A teljesítményről a csúcskategóriás Snapdragon 855 chip gondoskodik, ehhez 6 GB memória és egy alapesetben 128 GB-os, microSD révén kibővíthető tároló csatlakozik, míg az akkumulátor immár egy 4000 mAh-s példány. Megmaradt itt a hagyományos jack-dugó, a cég ugyanis a 32 bites Hi-Fi Quad DAC révén kiemelkedő hangzást ígér.


A hátoldalon két kamera dolgozik, itt egy 12 és egy 13 megapixeles példányra támaszkodhatunk majd, ez utóbbi az ultra-nagylátószögű felvételekért felel. Az előlapon egy 32 megapixeles szelfikamera áll rendelkezésünkre, és bár ez az összeállítás nem tekinthető forradalminak, a szoftveres oldalon több funkció jelenik meg, hogy még jobb végeredményt kapjunk. A 4K Time Lapse, a képstabilizációban segítő Steady Cam, valamint a mikrofon érzékenységét a videórögzítés alatt automatikusan felerősítő ASMR mind arra szolgálnak, hogy a minőség tovább emelkedjen, az ugyanitt bemutatott új LG Dual Screen pedig egy további kijelzőt kínál, hogy egyszerre kettő álljon rendelkezésünkre, kihajtható formában.

Ez utóbbi az utolsó negyedében jelenik majd meg a piacon, a telefon ugyanekkor bukkan majd fel a boltokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!