Berta Sándor

Kikerültek a Microsoft kínálatából a Huawei laptopjai

Bár a Huawei elsősorban okostelefonokat gyárt, a vállalat elleni bojkott más termékeket is érint.

Még hétfőn írtunk arról, hogy az amerikai elnök rendelkezését követően megszületett a teljes amerikai bojkott a kínai gyártóval szemben, amelynek következtében a Google is letiltotta a saját operációs rendszeréhez való jövőbeni hozzáférést. Ezt gyorsan követte az ideiglenes halasztás.

A The Verge arról számolt be, hogy a Microsoft eltávolította az internetes boltjából a kínai társaság összes eszközét, beleértve a laptopokat is, például a MateBook X Pro készüléket. A redmondi konszern a márkaüzleteiből viszont nem távolította el az eszközöket, ami egyértelműen arra utal, hogy értékesíteni akarja a meglévő raktárkészleteket.

A jövőt illetően viszont az mindenképpen kérdéses, hogy a Huawei laptopjai elérhetők maradnak-e és ha igen, akkor milyen operációs rendszer kerül majd azokra, hiszen a Microsoft nem szállíthatna Windows-licenceket a kínai gyártónak és frissítéseket sem kínálhatna az operációs rendszereihez. Elvileg ugyanakkor lehetőség lenne arra, hogy a termékeket valamelyik népszerű Linux-disztrbúcióval szállítsa ki a kínai vállalat. Emellett kérdéses az is, hogy hosszú távon folytatódik-e a szerverek és a felhőkörnyezet területén meglévő Microsoft-Huawei együttműködés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!