Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG Q9

A telefon nagy kijelzőt, ám meglehetősen régi chipet kapott.

A hónap elején számoltunk be arról, hogy a jelek szerint elkészült a második számú dél-koreai gyártó 2019-es menetrendje, ebben pedig a Q9 is helyet kapott. Ennek hivatalos bemutatójára most, a tervezettnél némileg korábban sort is kerítettek, így minden fontosabb részletet megismerhetünk.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy némileg igaza van azoknak, akik szerint itt valójában a G7 Fit átnevezett változatáról van szó, hiszen a telefon a 2016-ban bemutatott Snapdragon 821 chipet kapta meg. Ez némi csalódást jelent, a processzorhoz viszont egy méretes, ezúttal 6,1 hüvelykes FullVision-kijelző társul, mégpedig a 3120 x 1440 pixel felbontással, amely nem mellesleg a G7 ThinQ típuson is megtalálható volt. A hátoldalon egy 16 megapixeles kamerát helyeztek el, az előlapon egy 8 megapixeles példány dolgozik, míg a megfelelő hangzásról a Booombox-hangszóró, a Hi-Fi QUAD DAC, valamint a DTS:X sztereó gondoskodik. A memória mérete 4 GB, míg az akkumulátor egy 3000 mAh-s példány.


A hátlap már üvegből készült, ez az IP68-minősítést is megkapta, így némi védelmet nyújt a nedvesség és a por ellen. A telefon vörös, fekete, valamint kék színben jelenik meg, a szoftveres oldalon azonban az Android 8.1 Oreo fut majd, ami szintén picit csalódást keltő, hiszen sokak számára az új Pie-verzió válik lassan az elvárt minimummá, legalábbis ami az újonnan bejelentett és idén debütáló készülékeket illeti. A megjelenésre az első körben a számukra hazai piacon kerítenek sort, odaát ez már januárban megvalósul, míg a többi régió néhány héttel később követheti Dél-Koreát – a remények szerint egyes piacokon stylus is érkezik majd a készülékkel együtt, egyazon csomagban.

A hivatalos ár átszámítva 445 dollár, ami nem túl kedvező, a gyártó valószínűleg ezen típussal sem váltja majd meg a világot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!