Gyurkity Péter

Jön a Razer második okostelefonja

Ezúttal is erős hardvert és nem túl divatos képarányt társítanának a készülék révén.

Még tavaly novemberben adtunk hírt a Razer Phone névre keresztelt okostelefonról, amely kifejezetten a fanatikus játékosok igényeit volt hivatott kielégíteni, erős hardverrel, valamint további érdekes komponensekkel. Most hamarosan befut a sorrendben második változat, amely főbb vonalaiban az elődöt követi majd.

Néhány héttel ezelőtt már a cég első embere is megemlítette, hogy készülnek a második telefonnal, amelyet először Kínában dobnának piacra, hogy itt mérjék fel az érdeklődés szintjét. A napokban ezt egy AnTuTu-benchmark követte, amelyből már megismerhettük a pontos specifikációt, legalábbis annak főbb elemeit, így nem sok kérdőjel maradt a megjelenésig. Megtudtuk például, hogy valóban a Snapdragon 845 chip kap majd helyet a burkolat alatt, ezzel csúcskategóriás teljesítményre támaszkodhatunk, ehhez pedig immár 8 GB memória és egy alapesetben is igencsak méretes, 512 GB-os belső tároló csatlakozna, ami nagy ugrást jelent az eredeti példány 64 GB-os kapacitásához képest.

A kijelző minden bizonnyal szintén méretes lesz, a pontos fizikai paramétereknél azonban talán fontosabb, hogy a divatos képarányt itt most sem alkalmazzák, ehelyett maradnak a 16:9-es szabványnál, hiszen a támogatott felbontás a 2560 x 1440 pixel lesz. Ehhez minden bizonnyal kifejezetten erős sztereó hangszórók csatlakoznak majd, hogy minél jobb élményt kínáljanak a játékokat előnyben részesítők számára, azt azonban nem tudjuk, hogy az üzemidőt egy mekkora akkumulátor lesz hivatott biztosítani. Érdekes módon a szoftveres oldalon az Android 8.1 Oreo jelenik meg, tekintettel azonban arra, hogy a hivatalos bejelentést októberre vetíti előre, ez jó eséllyel az Andorid 9.0 Pie verzióra frissül majd.

A cég időközben jelentős kedvezménnyel kínálja az első telefont, ami nyilván azt a célt szolgálja, hogy kipucolják a raktárkészletet, mielőtt felbukkan az utód.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!