Gyurkity Péter

Az iPhone X-re hajaz az Oppo R13

A most felbukkant képek szerint újabb kínai klónra számíthatunk.

Az Oppo neve lassan Európában is egyre ismerősebben hangzik, hiszen egyrészt a cég egyre-másra mutatja be új megoldásait, globális szinten pedig már a negyedik helyen tanyázik, másfelől azonban ők a OnePlus anyacége, ebből pedig már sok potenciális vásárlónak beugrik a név. Legutóbb egy párost mutattak be, most azonban alakul a soron következő zászlóshajó.


Az R11s és R11s Plus kifejezetten nagy érintőképernyővel bukkant fel, amihez egy picit szerényebb chip és a nagyon is divatos 2:1-es képátló csatlakozott. Az Oppo R13 kapcsán ugyan (sajnos) ezúttal nem szivárogtak ki hasonló hardveres elemek, a Twitteren felbukkant felvételek alapján azonban arra számíthatunk, hogy a cég ismét pofátlan módon lemásolja egy rivális megoldását, jelen esetben az iPhone X külalakját, amit nyilván azzal a céllal tesznek, hogy egyrészt spóroljanak a tervezési erőfeszítésekkel, másrészt pedig ismerős vonalakat kínáljanak a csúcstelefonokra áhítozó vásárlóknak. Megjelenik itt az előlapi virtuális Home-felület (mivel a fizikai gombnak már nem jut hely), valamint a felül látható besüllyesztés, amely egyben kritikákat is kiváltott a teljes előlapot lefedő kijelzőt előnyben részesítőkből.


Azt még nem tudjuk, hogy a telefon pontosan milyen hardverrel, milyen szoftverrel, illetve mikor jelenne meg a piacon, de az sejthető, hogy a debütálás nincs már nagyon messze, illetve hogy a kereskedelmi ár jóval az Apple által megszabott szint alatt marad. Egy másik kiszivárogtatásban szintén az előlapi dizájn látható, ez ugyanígy erősen emlékeztet az iPhone X külsejére, de érdemes rögtön leszögezni, hogy még nem vehetünk mérget a telefon kilétére, vagyis további megerősítésekre, netán a hivatalos bejelentésre lesz szükség ahhoz, hogy visszaigazoljuk a fenti híreket.

Lesz miért versenyezniük ezen gyártóknak, az előrejelzések szerint ugyanis jövőre már 1,5 milliárd okostelefont szállíthatnak le világszerte, az elkövetkező években pedig a felemelkedő régiókra jellemző lesz a hagyományos készülékek fokozatos lecserélése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!