Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Nokia 2

Szerény hardvert, ám nagy akkumulátort kapott az olcsó készülék.

Az utóbbi hetekben többször is írtunk a HMD Global és a Nokia soron következő készülékeiről, amelyek közül egy már be is mutatkozott. Most a második példányról rántották le a leplet, amely kifejezetten a vékony pénztárcával rendelkezők számára készült.

A most bemutatott Nokia 2 az előzetes pletykáknak megfelelően a Snapdragon 212 chipet kapta meg, ettől tehát nem várhatunk hatalmas teljesítményt. Még egyértelműbbé teszi a képet a mindössze 1 GB memória jelenléte, amelyhez egy alapesetben 8 GB-os belső tároló csatlakozik, mint ahogy a hátoldali 8 megapixeles kamera, valamint annak 5 megapixeles előlapi társa sem fogja megváltani a világot. A microSD-bővítés lehetősége ugyan megmarad, ám jól látható módon egy szerény telefonról beszélhetünk, amely nyilván csak az alap funkciókat látja majd el.


Az üzemidővel mindenesetre nem lesz különösebb gondunk, hiszen ezt egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor lesz hivatott biztosítani – ennek révén akár 2 napon keresztül is használhatjuk majd a telefont. A szoftveres oldalon nem a legújabb Android, hanem annak 7.1-es Nougat verziója fut, amely azonban minden bizonnyal később az Oreo változatra frissül majd, hiszen a HMD korábban már leszögezte, hogy minden fejlesztésük esetében lehetővé teszik majd ezt. A Google Assistant mindenesetre szintén megtalálható itt, ez ráadásul most először jelenik meg a belépő szinten, míg a Google Photos révén (a Pixel okostelefonok mintájára) itt is korlátlan mennyiségben tárolhatunk el a felhőben fotókat és videókat.

A hivatalos megjelenés november közepén esedékes, 99 eurós áron. A telefon fekete és fehér színben lesz kapható, bár a fekete burkolattal ellátott példányok rézszínű keretet is kapnak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elmin #7
    Jogos.
    Nem számoltam azzal a lehetőséggel, hogy nem a végárat írják, hanem csak egy kozmetikázottat.
    Azt feltételeztem az írótól, ha már ide ír akkor pontos helyi áfás árat fogja ide írni, nem pedig egy esetleg "elérhetetlenül" olcsót.
    Utoljára szerkesztette: Elmin, 2017.11.05. 19:08:28
  • M0RN1NGST4R #6
    Miért, szerinted a 99 euro a nokia esetén az hivatalos magyar ár? Ha hozzáadod a világbajnok áfát, ugyanott vagy, mint a xiaomival - már ami a készülék árát illeti.
  • Elmin #5
    "Ugyanennyiért Xiaomi Redmi 4X-et lehet venni Snapdragon 435-el es 3/32 memóriával, kicsivel többért 4/64."
    Hol találsz itt hivatalosan 30 ezerért Redmi 4x-et?
  • M0RN1NGST4R #4
    Pontosan arra a készülékre gondoltam, mikor hozzászóltam a cikkhez.
  • Andrevv #3
    Ugyanennyiért Xiaomi Redmi 4X-et lehet venni Snapdragon 435-el es 3/32 memóriával, kicsivel többért 4/64. Ég és föld a különbség, kb mintha egy új Mercédeszt hasonlítanál egy Trabanthoz. Melyiket vennéd meg ha ugyanannyiba kerülnének? Vajon a HMD-sek nem néznek körül mielőtt kiadnak egy ilyen telót?
  • nlght #2
    Szerintem nem túl nagy a piaca az 1gb-os telóknak. Ha pl. valami családtagnak még buta telefonja lenne az úgyis megörökli a fiatalabbak leváltott telóját, amiben min. 1 gb már van. Tehát nem sok ember fog nyugaton új 1 gb-os telót venni. Ez öntökönrúgás a Nokiánál. Keleten meg a helyi márkák virítanak olcsóbban, nem fog venni ilyen telót a kutya sem.
  • M0RN1NGST4R #1
    Az se normális, aki ennyi pénzért megveszi. A Nokiánál még mindig azt hiszik, hogy pusztán a nevükből meg fognak élni? Ami már rég nem cseng olyan jól, mint annak idején.