SG.hu

Eddigi legerősebb játéklaptopját mutatta be a HP

Az OMEN X Laptopot a maximális teljesítményt kereső gamerek és e-sportolók számára fejlesztette a HP.

A komoly gamereknek optimalizált és könnyen konfigurálható, desktop szintű teljesítményre van szükségük a tökéletes felbontáshoz és a páratlan reakcióidőhöz, hogy sikeresek legyenek a játék során. Emellett olyan eszközre vágynak, amelynél nem kell feláldozni a teljesítményt a könnyű hordozhatóságért. Tanulmányozva a legmagasabb szinteken versenyző gamerek szokásait, a HP olyan gépet alkotott, amely kielégíti ezeket az igényeket, köszönhetően a kiváló minőségű alkatrészeknek, a kifinomult hőszabályozás-megoldásoknak, a gyors és reszponzív megjelenítési funkcióknak, és a teljesen személyre szabható mechanikus billentyűzetnek.

"Az e-sport a gaming világának egyik leggyorsabban növekvő szektora" - mondta Anne-Sophie Hadberg, a HP EMEA régió lakossági szolgáltatások üzletágának vezetője. Az AAA besorolású játékok és az e-sport versenyek magas grafikai és kiváló teljesítményt követelnek meg. Ezért az OMEN Command Center Software egyedi beállítási lehetőségeket, a hardware maximális kihasználhatóságát és a túlhúzható processzor szabályozhatóságát kínálja. Emellett optimalizálja a játékok hálózati forgalmát és csökkenti a késést online játékok esetén.


A zárolatlan Intel Core i7 CPU, a memória túlhúzására alkalmas XMP memóriaopció és a DDR4-2800, valamint a gyárilag túlhúzott NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU tökéletes játékélményt biztosít egy gyors, többjátékos, 4K felbontású játék során. A gépben RAID0 SSD van a gyors bootoláshoz és játék-betöltéshez, valamint PCIe SSD+HDD tárolási opciók a gyors válaszidő és masszív tárolókapacitás érdekében. A hőszabályozásról nagy teljesítményű ventilátorok és integrált gőzkamra biztosítja négy 3,5 mm-es hőcsővel, utóbbiak javítják a hőátvezetést a GPU-ról és a CPU-ról a négy hátsó sarokba szerelt hőegységre.

A gépbe mechanikus billentyűzetet szereltek RGB LD háttérvilágítással és azonnali választ biztosító mechanikus kapcsolókkal. Az N-Key rollover minden billentyűn megtalálható az anti-ghosting funkció aktiválásáért. A kijelző 17 colos képátlójú 4K vagy 120Hz 1080p lehet a gyors frissítési sebesség érdekében. A NVIDIA G-Sync technológia a képtöredezettséget csökkenti. A hangról DTS fejhallgató és Bang & Olufsen hangszórók gondoskodnak. Mindez egy áttetsző házban, hogy látszódjon a laptop belseje, állítható megvilágítással és alumínium kialakítás a prémium és személyre szabható külsőért.


Hogy a versenyeken is a legtöbb előnyt biztosítsa a gamereknek, az OMEN X Laptop úgy készült, hogy könnyű legyen fejleszteni a rendszer képességeit vagy kicserélni egyes részeit. Egyszerű a hozzáférés a HDD és az SSD kártyákhoz, illetve a RAM-hoz, akár négy külső kijelzőt is támogat, és három USB 3.0, két Thunderbolt 3, és HDMI 2.0a csatlakozó is van rajta. Az OMEN X Laptop novembertől lesz elérhető 2799 eurós ajánlott fogyasztói ártól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hawkie22 #5
    Nálam is ez van.Van egy viszonylag jó asztali gépem, amin a mostani játékok, ha nem is 4K-ban, de azért high beállítások mellett probléma nélkül futnak. Viszont munkámból adódóan több napokat töltök el más helyeken, ahova viszont nem vinném magammal az asztali gépet, illetve nem lenne lehetöség rá. Így marad a laptop.
    Viszont mivel játszani szeretek, így nekem is opció lenne egy ilyen masina, az ára igencsak borsos. Jelenleg egy Lenovo Z51-70-et nyüstölök, Starcraft II-re, HotS, Dota 2, ezekre tökéletes, igaz, nem is játszom e-sport szinten.
    Viszont ha azt nézzük, hogy e-sport-játékosoknak fejlesztették ki föleg, akkor mellélöttek, FPS-ekböl kevés e-sport van, inkább Moba meg RTS megy e-sport szinten, oda meg igazán csak a mechanikus billentyü kell. Na jó, egy picit grafika is, meg proci, de azért nem ennyiért.

    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2017.08.26. 09:47:19
  • Ender Wiggin #4
    Én pont ezt csináltam. Volt egy Thermaltake Lanmoto ház (amiben van anyag, kb 14 kiló), volt hozzá egy Lanmoto hevederes cucc, amivel lehetett vinni. A hónom alatt meg a lapos monitor. Rémálom volt. Főleg, mikor egyik helyen felejtettem a tápkábelt és csak a másik helyen 900 km-re derült ki...
  • Sequoyah #3
    Nem, nem viheted az asztalit. Nehogy azt mond, hogy egy asztali gepet te szetszerelsz mondjuk napi/heti szinten, aztan darabonkent elcipeled es osszerakod mindig:) Ez meg akkoris maceras, ha van kocsid.
  • Ender Wiggin #2
    en kozel 6 evig cipeltem a pc t meg a monitort ami jo nagy idiotasag volt megha autoval tettem is aztan megvettem az egyik elso gamer laptopot a piacon a delltol meg 2008 ban a tobbi ceg laptopja szinte mindent errol a tipusrol majmol azota is az is 17 es volt mint a cikkbeli hp es dognehez raadasul a tapja is akkora volt mint egy tegla es a sulya is kb 2 es fel kilo de megis sokkal de sokkal kenyelmesebben szallithato volt egy laptopos hordtaskaban akar buszon is mint regebben a pc
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2017.08.25. 11:24:54
  • GyaxyBoy #1
    Ez még a hülyének is megéri! :D
    Sosem értettem, hogy gamer laptopokat ki a fene vesz dupla, de olykor tripla áron, mint ugyan olyan hardwerrel szerelt asztali gépet? Ha albérletben, koleszban vagy, mert suli van, viheted az asztalit is. Utazás közben, nem lehet ráhangolódni és belemélyülni a játékba, azt szerintem (magamból indulok ki) otthoni/albi/koleszos megszokott környezetben lehet jobban bele élni magam. Akkor hova? Minek? Pénz kidobás és nagyzolás az egész gamer laptopozás.