SG.hu

Játékosoknak szánt noteszgépekkel jelentkezett az ASUS

A ROG G750JZ, JM és JS modell jelentősen megnövelt teljesítményt, túlhajtható grafikát és friss, játékosok számára tervezett formát kínál.

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a G750JZ, G750JM és G750JS jelzésű noteszgépek új tagjainak megjelenését. A legfrissebb G750-es modellek 4. generációs Intel Core i7-4700 processzora és NVIDIA GeForce GTX 800M grafikus feldolgozóegységei (GPU-i) mellett a TurboMaster GPU-túlhajtási technológia garantálja az asztali gépekkel is versenybe állítható játékteljesítményt. (A sajtóközlemény szerint a TurboMaster segítségével a GPU-ból könnyedén és biztonságosan még akár további 5% teljesítmény is kifacsarható.) A TurboMaster mellé a kifejezetten az új G sorozatú noteszgépekhez tervezett GPU Tweak segédprogram is jár.

A GTX 800M sorozatú GPU-kba a kétféle kifejezetten a mobil játékélmény javítását garantáló NVIDIA technológia - a Battery Boost és a ShadowPlay - támogatását is beépítették. Az NVIDIA Battery Boost automatikusan kétszer hosszabb akkumulátoros üzemidőt kínál a játékok során, az NVIDIA ShadowPlay pedig lehetőséget teremt a legjobb pillanatok megörökítésére és megosztására - szintén automatikusan.


A nagy teljesítményű noteszgépek legnagyobb ellensége a melegedés. A processzor és a GPU is saját független, nagy teljesítményű hűtőcsöves hőelvezetéssel rendelkezik. Talán még ennél is fontosabb, hogy az egyedi, hátsó kivezetésű szellőzési megoldás azt jelenti, hogy a ventilátor zaja a lehető legkevésbé zavaró. Az új G750 modellek támogatják a legfrissebb 4K/UHD (ultramagas felbontású) képernyők használatát, a Trinity képernyőtechnológia pedig azt jelenti, hogy akár három külső képernyő is csatlakoztatható hozzá egyidejűleg a HDMI 1.4 és a DisplayPort 1.2 csatlakozókkal.

A vezeték nélküli hálózat zökkenőmentes használata rendkívül fontos a zavartalan játékhoz; ezért használja a G750 a Killer Wireless-N 1202-t. Ennek kétsávos, két adatfolyamot kezelő MIMO ("multiple-input, multiple-output") kialakítása révén a G750 akár 300 Mbit/másodperces sebességet tud kínálni a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciasávon is. A beépített Bluetooth, illetve közvetlen ("peer-to-peer") kommunikációt kínáló Wi-Fi Direct technológia, valamint a játékokhoz tartozó forgalomnak intelligens módon prioritást biztosító Advanced Stream Detect segítségével a G750 felhasználói kényelmesen játszhatnak.

Az ASUS felismerte, hogy a játékosok leginkább a fejhallgatókat szeretik, így olyan nagy teljesítményű erősítőt épített a gépekbe, amelyek a csúcskategóriás, 600 ohmos fejhallgatókat is kezelni tudják. Hazánkban először a legerősebb, G750JZ modell lesz elérhető, a többi változat később csatlakozik a flottához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!