SG.hu

Szuperapró munkaállomást mutatott be a HP

A HP Z2 Mini mindössze 5,8 cm magas és 21,5 cm széles háza egy szerver erejét hordozza magában.

A HP az Autodesk University mérnöki és tervezői konferencián mutatta be a világ első, CAD és más nagy teljesítményigényű szoftverek felhasználóinak tervezett kisméretű munkaállomását. A készülék magassága mindössze 5,8 cm, ami 90%-os méretcsökkenést jelent a hagyományos munkaállomásokhoz képest. A Z240 SFF sikerére építve, a HP Z2 Mini munkaállomás teljesítményét tekintve kétszer olyan erős, mint a piacon jelenleg elérhető kisméretű számítógépek és egyszerre akár hat képernyőt is képes támogatni. A HP Z2 Mini munkaállomást az olyan CAD felhasználók milliói számára tervezték, akik nem szeretnének a kis hardverméret érdekében lemondani a halk működésről, a teljesítményről vagy a stratégiai fontosságú megbízhatóságról.


A legkülönbözőbb tervezési feladatok elvégzésére alkalmas, legyen szó akár a legkorszerűbb elektronikai készülékek, lakóházak vagy akár irodaépületek tervezéséről. A munkaállomás alapjául egy újgenerációs Intel Xeon processzor szolgál. A képalkotásért NVIDIA grafikus kártya, a nagy méretű fájlok gyors kezelésért pedig a HP Z Turbo Drive meghajtó felel. A nyolcszögletű forma a legegyedibb dizájn a HP munkaállomások 35 éves történetében. Minőségét egy mindenre kiterjedő ISV tanúsítvány és mintegy 368 000 órányi tesztelés garantálja.

Az asztalon, az asztal alatt, illetve egy HP Z kijelző mögött egyaránt elhelyezhető, vagy akár a falra is felszerelhető. A HP mérnökei egyedi formatervezésű, rendkívül csendes ventilátorokat és hűtőrendszert alkottak, amelyek 63 százalékkal halkabbak, mint a HP elsőosztályú kisméretű számítógépeinek hűtését szolgáló alkotóelemei. Várhatóan az EMEA régióban lesz elérhető decembertől, 850 euróért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!