Gyurkity Péter

Itt az LG Q6

A G6 kisebbik testvére az előzetesen híreknek megfelelően már most bemutatkozott.

Ahogy arról nemrég mi is írtunk, az LG valóban a jelenlegi zászlóshajó módosított változatainak piacra dobására készült, erre pedig – egyelőre egyetlen változat esetében – már sor is került. A Q6 kisebb méretben, valamint három különböző összeállítással jelenik meg.

A hivatalos oldalon már elérhető okostelefon kifejezetten a középkategóriában vitézkedik majd, ezt pedig a vékony előlapi keretet és 18:9-es képarányt biztosító FullVision-kijelzővel, illetve strapabíró alumínium kerettel teszi majd. Maga az érintőképernyő ezúttal egy 5,5 hüvelykes példány, amely az 1080p felbontást támogatja. Ehhez a nyolcmagos Snapdragon 435 chip, az Adreno 505 GPU, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 7.1.1 Nougat csatlakozik – ez utóbbi a UX 6.0 kezelőfelület társaságában.


A Q6+ 4 GB memóriát társít egy 64 GB-os belső tárolóval, ez a változat fekete, platina, illetve kék színben lesz kapható. A Q6 ehhez képest 3 GB RAM-ot és 32 GB-os tárolót vonultat fel, mégpedig fekete, platina, fehér, valamint arany színekben. A Q6a (alfa) ehhez képest mindössze 2 GB memóriát és egy 16 GB-os belső tárolót vonultat majd fel, fekete, platina, illetve arany színben, ez tehát mindenképpen a legolcsóbb példány lesz. Az LG szerint olcsóbb árat társítanak a megszokott minőséghez és funkciókhoz, ettől lehet sikeres a Q-széria, de ez nyilván csak a megjelenés után derül majd ki.

A telefonok az ázsiai régióban augusztus folyamán bukkannak majd fel, ezt követi majd az európai debütálás. A hivatalos árakat még nem közölték, ez azonban hamarosan szintén nyilvános információ lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #2
    Igen, a szériájában ez a leggyengébb SoC. Viszont az alsókategóriás telefon a költséghatékony megoldások miatt alsókategóriás, ami SoC esetében azt jelenti, hogy nem a legfrissebb szériából kerül bele. ...Amellett, hogy kispórolnak belőle mind hardveresen, mind szoftveresen számos komponenst.

    A legújabb SoC szériából a leggyengébb variáns alkalmazása nem egyenlő az alsókategóriával, azért egy telefon nem csak abból áll.
  • lycidas #1
    Hát azért a SD435 határozottan alsókategóriás SoC