Gyurkity Péter

Új telefonokon dolgozik az Amazon

Az első példány idén bukkanna fel, a többiek jövőre követnék őt.

Az Amazon még 2014-ben próbálkozott meg az okostelefonos piacra való betöréssel, ez azonban akkor csúfos kudarccal zárult. A siralmas eladási számokon még a gyors árcsökkentések sem segítettek, most azonban a jelek szerint ismét megjelennének a piacon, egy némileg újragondolt stratégiával.

Külső források számoltak be a napokban arról, hogy okostelefonok egy új családjának megjelenésére számíthatunk, amely az Ice névre hallgatna. Ez nemcsak nevében áll éles ellentétben az eredetileg piacra dobott Fire Phone készülékkel, hanem a szoftver tekintetében is változást hoz magával, az akkori példányokkal szemben ugyanis ezúttal megmaradna a Google saját szolgáltatásainak és alkalmazásainak teljeskörű támogatása, amelyet az Android legfrissebb verziója keretében biztosítanának a felhasználóknak. A Gmail és a Google Play tehát nem lenne száműzve a telefonokról, azt azonban még nem tudjuk, hogy ezek pontosan mikor jelennének meg.

Az első információk alapján az először piacra dobandó megoldás kifejezetten szerény hardverrel jelenne meg, mégpedig nagy valószínűséggel Indiában. Itt az 5,2 és 5,5 hüvelyk közötti érintőképernyő, a Snapdragon 435 chip, 2 GB memória, egy 16 GB-os belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali kamera, egy hátoldali ujjlenyomat-olvasó, valamint az Android 7.1.1 Nougat szerepel a listán, amely tehát többek között a Google Assistant funkcióval egészülne ki. Az Amazon úgy tűnik, belátta tévedését, most nem próbálkoznának meg a Google szoftvereinek száműzésével, ez pedig jó eséllyel pozitívan hat majd az eladásokra.

Jövőre további példányok felbukkanása várható, ezek minden bizonnyal erősebb hardvert kapnak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • T2k #1
    Ki a fenének kell még egy kémkütyü? Arra már régóta ott van a fostos lagdroid.