Gyurkity Péter

Olcsóbb, és Európában is jön az Amazon telefonja

Az Amazon jelentős mértékben csökkenti telefonjának árát, amely több európai országban is befut.

Még augusztus utolsó napjaiban számoltunk be arról, hogy az Amazon saját okostelefonja az érdekes újítások dacára egyelőre nem aratott hatalmas sikert a vásárlók körében. Pontos számokat ugyan a cég szokásához híven ezúttal sem közölt, a mostani lépés azonban igazolja a borúlátók véleményét.

A tengerentúlon a megjelenés óta az AT&T eddig 200 dollárt kért a kétéves hűségszerződés aláírása esetén, míg ilyen kontraktus nélkül a készülék 650 dollárt kóstált. Az elemzők és a fanatikusok jó része már akkor úgy vélte, hogy a középkategóriásnak beillő megoldás túlságosan magas árat kapott, ám az illetékesek eleinte kitartottak eredeti álláspontjuk mellett. A fenti árakat azonban most a cég hivatalos bejelentése alapján egészen 99 centre, illetve 449 dollárra szállítják le, ami azt jelenti, hogy a két évre aláírók gyakorlatilag ingyen juthatnak hozzá az okostelefonhoz. Magyarázattal nem szolgáltak, de nem nehéz kitalálni a lépés valódi okait.

Számunkra legalább ilyen fontos hír, hogy szép lassan alakul az európai megjelenés is, legalábbis ami a szolgáltatókkal történő megállapodásokat illeti. Az Egyesült Királyságban az O2, vagyis a Telefonica angol leányvállalata forgalmazhatja exkluzív módon a Fire Phone készülékeket, amihez a 33 fontos havidíj megfizetése esetén szintén ingyen juthatunk majd hozzá – ez a 32 GB-os modell esetében 360 fontra lövi be annak árát. A Prime regisztráció és annak egyéves ingyenes használata itt is elérhető lesz.

Más források eközben arról számoltak be, hogy az Amazon szintén megállapodott a német Deutsche Telekommal, így az ő ügyfeleik szerdától ugyanúgy jelezhetik az előrendelés iránti igényüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!