Gyurkity Péter

A Samsung maradt az okostelefonos rangsor élén

Az első ötben azonban már három kínai cég van, akik szép lassan jönnek fel.

Az IDC a napokban tette közzé az év első három hónapjának fontosabb eredményeit összefoglaló felmérését, amelyből az tűnik ki, hogy az 5 legnagyobb gyártó szinte bebetonozta helyzetét. A rangsor változatlan, a kínai szereplők azonban fokozatosan erősödnek.

A részletes anyagban arról olvashatunk, hogy az első negyedévben (az előző év hasonló időszakához képest) 4,3 százalékkal bővült az okostelefonok globális piaca. Ez a várakozások feletti eredménynek minősül, világszerte összesen 347,4 millió ilyen készüléket adtak el január és március között, miközben tavaly ez a szám 332,9 millió volt. A lista elején ezúttal is a Samsung szerepel, amely ugyan egy teljes százalékkal visszaesett a piaci részesedés tekintetében, azonban gyakorlatilag ugyanazt a mennyiséget szállította le, a 79,2 millió készülékkel pedig simán megtartotta eddigi kiemelt pozícióját.

A második ezúttal is az Apple, amely 51,6 millióval zárta az első negyedet, piaci részesedésük pedig fél százalékkal volt alacsonyabb a tavalyinál, hiszen ez most 14,9 százalék. A harmadik helyezett Huawei azonban némileg növelte befolyását, a 9,8 százalékos globális részesedés mindenképpen elismerésre méltó adat, míg a negyedik Oppo 25,6 millióval birtokol 7,4 százalékot, megelőzve az ötödik helyezett Vivo 18,1 milliós számát, amely egy 5,2 százalékos szelet kiharcolására volt elegendő. Az elemzők megjegyzik, hogy bár több csúcskategóriás megoldást is bemutattak a különböző gyártók, a növekedés túlnyomó részét továbbra is az olcsóbb példányok adják, ez pedig a jövőben is így lesz.

Jól megfigyelhető trend a három kínai cég erősödése, míg az első két helyet birtokló Samsung és Apple többek között a meglévő nagy darabszám miatt is szenved, hiszen ezt jóval nehezebb túlszárnyalni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!