FeFe

VIA Samuel2 processzor

A VIA a Cyrix III processzorral nem aratott nagy sikert az asztali PC-k piacán, elsősorban nagyon alacsony teljesítménye miatt. A VIA szeptemberben tervezi bejelenteni az új, Samuel2 processzort, amelyet nagy tömegben szeretnének gyártani: havonta 50000 darabot.

Természetesen ezt az ütemet és az órajelet is még tovább szeretnék növelni: 2001. első felében szeretnék elérni az 1 GHz-et, bár néhány megszállott a cégnél azt állítja, hogy még idén, az év végén elérik az 1,2 GHz-et.

Az biztos, hogy a Samuel2 lassabb lesz, mint az Intel és az AMD processzorai ugyanezen az órajelen, de nagyon sok más vonzó szolgáltatást nyújthat. Először is: a processzort 0,15 mikronos technológiával gyártják, így kisebb a magméret, egy szilíciumlapból több készíthető, így olcsóbb is lehet. A mag 30 százalékkal lesz kisebb, mint a Cyrix III volt. Természetesen ez kihatással van a fogyasztásra is. Ezért nem is lehet csodálkozni azon, hogy a VIA miért a mobil és a set-top-boxok piacát célozza meg az új termékkel. Elképzelhető az is, hogy az asztali PC-kben is megjelenik, ha elég olcsó lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!