Berta Sándor

A Soundcloudba fektetett be a Twitter

A mikroblog 70 millió dollárt invesztált a zenei streaming-szolgáltatóba.

A Re/Code értesülései alapján a Twitter vezető szerepet játszott a SoundCloud legutóbbi finanszírozási körében. A berlini cég több mint 100 millió dollárt szerzett a befektetőktől. Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója megerősítette a beruházás tényét, ugyanakkor a konkrét összeggel kapcsolatban már nem nyilatkozott. Az új finanszírozási körnek köszönhetően a SoundCloud immár körülbelül 700 millió dollárt ér. A Twitter lépése egyúttal azt is jelentette, hogy a két fél minden eddiginél szorosabbra fűzte az üzleti kapcsolatait.

A két vállalat egyébként már évek óta megpróbált együttműködést kialakítani: a mikroblog korábban érdeklődött a SoundCloud iránt, felmerült annak felvásárlása is, de végül a tranzakcióból nem lett semmi. Dorsey most kiemelte, hogy az idén a Twitter Ventures cégen keresztül már befektettek a berlini vállalkozásba, abból a célból, hogy támogassanak bizonyos projekteket, amelyekben számos művész is részt vesz. A SoundCloud az elmúlt években nagyszerű partnerük volt és a közösség-alapú szemléletmódja sok szempontból hasonlít a Twitterére.

A SoundCloud neve már a Twitter Music kapcsán is felmerült, majd a szolgáltató 2014-ben segített elindítani a Twitter Audio Cards projektjét, amelynek első partnere is lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!