Berta Sándor

Közösen készít VR-szemüveget az Acer és a Starbreeze

A két cég közös vállalatot hoz létre egy az egész látóteret lefedő VR-szemüveg piacra dobására.

Szándéknyilatkozatot írt alá az Acer és a Starbreeze Studios - ez az első lépés az E3 2015 kiállításon bemutatott StarVR virtuális valóság szemüveg piacra dobása felé. A szándéknyilatkozat képezheti az alapját a játékfejlesztő stúdió és a tajvani gyártó közötti további tárgyalásoknak, továbbá egy új közös vállalat megalapításának. A két fél célja az, hogy együttműködjenek a StarVR termék tervezésében, gyártásában, reklámozásában, a kapcsolódó marketingtevékenységben és az értékesítésben.


A StarVR két 5,5 hüvelykes QHD-kijelzővel rendelkezik, amelyek panorámafelbontása 5120 x 1440 képpont, míg a szemenkénti felbontása 2560 x 1440 pixel, a vízszintes látómező pedig 210 fokos. Bo Andersson Klint, a Starbreeze vezetője úgy vélte, hogy az Acer szakembereivel való kooperációnak köszönhetően a virtuális valóság élmények csúcsát kínálhatják majd és felgyorsíthatják a nagy felbontású VR-szemüveg kifejlesztését és gyártását. Jason Chen, az Acer elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy a konszern komoly összegeket fordít ezen a területen a kutatásra és a fejlesztésre. A gyártók szeretnének mindenkinek prémium virtuális valóság élményeket kínálni.

Az Acer számára azért is fontos a StarVR, mert áprilisban bemutatta a virtuális valóság rendszerek támogatására képes Acer Predator asztali számítógépeket és notebookokat, amelyek teljesen készen állnak az új termék támogatására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ozimak #4
    Örülök, hogy ennyi VR cucc készül/ jön ki. Öröm látni hogy haladunk a korral. Csak az árukkal van egy kis baj :/ Átlag embereknek sose lesz ilyen...
    Kicsit furcsa dolog ez. Mindenki tisztában van vele hogy egy ilyen 200e ft körüli perifériát csak a tehetősek v(t)ehetik meg. Arról nem is beszélve, hogy az igazi élményhez nem árt egy nagyobb szoba is. Mégis mindenki csorgatja rá a nyálát :) Most minden erről szól. Pl. AMD is ahelyett hogy az új processzorcsaládon agyalna "VR-ozik" :/
    Youtube-on mindenki ezzel tolja. Sorra jönnek ki a cikkek róluk. A csapból is ezek folynak :) Pedig mindenki tudja, hogy max a pc-s társadalom 10-20%-a v(t)eheti meg.
    Senki ne értsen félre, tényleg örülök neki hogy kijöttek! :) Csak szerintem most már kicsit sok belőle. Főleg úgy hogy effektíve tényleg nem egy "népcucc"-ról van szó. Majd akkor legyen belőle ekkora felhajtás amikor az ára miatt már nem csak a társadalom (nagyon) vékony tehetős rétegének szól. Addig gyakorlatilag a gazdagok seggét nyaljuk kollektíve na :) Mondjuk ki végre :)
    Remélem azért majd egyszer az életben lejön olyan max 80-100e ft-ra is az ára. Akkor talán majd lesz nekem is esélyem egyre.
  • Jim Morrison #3
    mire ez a starVR házhoz jön már minden gépben nvidia 1180 pörög... :D
  • NEXUS6 #2
    "A StarVR két 5,5 hüvelykes QHD-kijelzővel rendelkezik, amelyek panorámafelbontása 5120 x 1440 képpont, míg a szemenkénti felbontása 2560 x 1440 pixel, a vízszintes látómező pedig 210 fokos."

    Látom, mégiscsak lesz értelme ennek a Paks2-nek!
    XD
  • Jim Morrison #1
    Prémium lesz az biztos. Mondjuk aki teheti az szerintem ezt (is) fogja venni. Persze csak akkor ha a többi fontos dologban (latency, stb) nem bukik el.