Szekeres Viktor

Megvan az új, mozifilmes Lara Croft

Egy svéd színésznő lett az új Tomb Raider-mozifilm főszereplője.

A The Hollywood Reporter számolt be elsőként arról, hogy a friss Oscar-díjas, Alicia Vikander játszhatja el Lara Croftot a Tomb Raider tervezett mozis rebootjában. A színésznőt tavaly a számára a díjat hozó A dán lányban láthattuk, A hetedik fiúban, Az UNCLE emberében, az Ex Machinában, valamint Az ételművészben, nemsokára pedig a Tulip Feverben és a Jason Bourne-ban fog feltűnni. Vikander a 2012-es Egy veszedelmes viszony nagy sikere után váltott át Hollywoodra, ahol a tavalyi éve sikerült a legjobban.

Mint ismeretes, a Tomb Raider-reboot rendezője a norvég Roar Uthaug lesz, aki többek között azt emelte ki a film kapcsán, hogy szeretné Lara Croftot valódi, hús-vér emberi lényként ábrázolni, hogy a nézők közel érezzék magukat hozzá. Valamint abban is bízik, hogy norvég érzékenységével hozzá tud adni valamit a franchise-hoz, valamint az erős női karakterhez, akiknek mindig is rajongója volt. A film forgatókönyvét Geneva Robertson-Dworet írta, aki a Transformers 5 szkriptjét is jegyezte.

Az első Tomb Raider-film, mely Lara Croft: Tomb Raider címen futott, máig minden idők legsikeresebb játékadaptációja Amerikában (világviszonylatban a Perzsia hercege az első), miután belföldön 131, a világ többi részén pedig 144 millió dollár bevételt hozott Angelina Jolie főszereplésével. A 2001-es filmet két évvel később követte a folytatás is, azonban a Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője igencsak leszerepelt az előd minőségének köszönhetően: Amerikában 66, Amerikán kívül pedig 91 milliós bevételt szerzett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tibisan #5
    alkatra se igazán illik rá a szerep szerintem.
    megmondta az orosz is az uncle-ban : "a nő kövér".
    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2016.05.02. 20:18:42
  • TBTPumpa #4
    Ráadásul a rendező bácsi egy korábbi filmjében van is egy csajszi, aki koppra úgy néz ki, mint Lara a Rise of the Tomb Raiderben.



  • kalapos01 #3
    ja, mert a szineszek nem tudnak akcentust imitalni. ertem. csuccs le.
  • BrockSamson #2
    Nemreg lattam vele egy beszelgetest, es a riporter meg is dicserte milyen jol beszel angolul, raadasul pont brit akcentusa van, szoval nem hiszem, hogy ez gondot fog okozni neki.
    Az uj jatekokban mar ugy sem ket rohangalo mell a karakter, szoval nem is baj, hogy nem kosarmeret alapjan valasztottak ki a szinesznot.
  • Ender Wiggin #1
    Tekintsünk el attól, hogy nem meglepő, hiszen most nagyon felkapták, annak ellenére, hogy csak egy arckifejézése van. De vazze, most már angol anyanyelvű kerekterre sem fontos, hogy legalább angol anyanyelvű színészt válasszanak, aki esetleg nem fura akcentussal nyomja majd? Ez a teljes igénytelenség.