Ötvös Tibor

Hangulatos túlélőjáték lesz a Near Death


John Carpenter A dolog című horrorjának legszebb pillanatait idézi a Near Death - szörnyek nélkül.

Az Északi- vagy Déli-sarkkörön valamilyen oknál fogva viszonylag kevés horrorjáték játszódik, pedig adna magát a helyzet és a környezet egy remek kis túlélő-horrorhoz. A The Novelist fejlesztője, az Orthogonal Games a héten bejelentette legújabb projektjét, mely a Near Death címet kapta és a korábban említett kietlen vidéken játszódik. Az alkotás a Déli-sarkkör egyik kutatóállomásán játszódik, azonban a főszereplő nem egy professzor vagy tudós, hanem egy pilóta, akinek a gépe épp eme kietlen terület felett zuhant le.

Mint említettem a Near Death nem tol a képünkbe különböző szörnyetegeket és nem kapunk titokzatos fejtörőket sem azzal kapcsolatban, miért nincs senki az épületekben. Itt egyetlen ellenfelünk az időjárás, pontosabban a rettenetes fagy. A játékban olyan apróságokra kell figyelnünk, mint hogy meddig hagyjuk nyitva az ajtót egy épületbe való belépés után illetve hogy mikor és mennyit eszünk - iszunk.


A különböző épületeket szobáról szobára kell átvizsgálnunk abban a reményben, hogy megtaláljuk a kiutat illetve a segítséget. És ami még fontosabb: ellátmányt. A dinamikus hőmérséklet-szimulátornak nevezett megoldás folyamatosan jelzi, hogy éppen mennyire van hideg az adott területen és látjuk, ahogy folyamatosan esik a hőmérséklet. Éppen ezért az étel és ital mellett tüzelőket kell gyűjtenünk illetve ki is kell alakítani az időjárás viszontagságaitól védett területeket.

Egy szobát befűteni ugyanis igazi luxus és sok alapanyagot emészt fel, így sokkal egyszerűbb csak a testünk környékét felmelegíteni. A Near Death kimondottan ígéretes kis alapanyagnak tűnik és reményeink szerint a fejlesztők egy kimondottan élvezetes kalandot raknak össze. A program még nem kapott hivatalos megjelenési dátumot, de az biztos, hogy csak PC-re lesz elérhető még valamikor az idén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sárkánylovag #1
    Ígéretes alkotás !
    Kár hogy teljes metabolizmust nem építik be . Meg miért nomdják meg hogy nincs bennes szörny ? Én hagynám inkább a játékosokat a felfedezés örömében...
    Sarkon játszódó túlélős játék ugyan nincs , de azért a Long Dark pont ezzel foglalkozik ahol a hideg a legnagyobb ellenségünk.

    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.03.15. 20:48:01