Gyurkity Péter

Lassan terjed a Windows 10 Mobile, haldoklik a WP

Erre következtethetünk a most megjelent adatokból, amelyek néhány érdekességre is rávilágítanak.

Miközben orosz források már a Lumia család teljes eltűnéséről értekeznek, az AdDuplex közzétette januári jelentését, amelyben részletesen kivesézik a Windows Phone és Windows 10 platform aktuális helyzetét. Ebből kiderül, hogy még a WP7 is megtalálható néhány készüléken, az új jövevény pedig viszonylag lassan terjed.

A január 22-én, egy 24 órás időszak rögzítésével felvett adatok azt mutatják, hogy a tábor készülékeinek legnagyobb részén még mindig a Windows Phone 8.1 fut, itt a Windows 10 Mobile részesedése 9,5 százalék (amely az eddiginél lassabb terjedési ütemre utal), de az eredeti Windows Phone 7 is megtalálható itt, méghozzá 4,3 százalékos arányban. A W10 természetesen az úgynevezett Insider előzetesek telepítésével kap egyre nagyobb szerepet (hiszen a régebbi megoldásokon valószínűleg csak februárban jelenik meg a szoftver), a gyártók körében azonban változatlan a helyzet, hiszen a Microsoft mellett alig mérhető a többi szereplő, legyen szó a Samsungról, vagy akár a Huaweiről - közülük a HTC emelkedik némileg ki a maga 1,21 százalékos szeletével.

Legalább ilyen érdekes, hogy még mindig a Lumia 520 a legnépszerűbb okostelefon, amely először 2013-ban érdemelte ki ezt a titulust - nagyrészt ennek volt köszönhető, hogy a platform életben maradt. A telefon aránya a teljes táboron belül még mindig csaknem 13 százalék, amit a Lumia 535 követ a maga 11,7 százalékával, a Lumia 630 pedig a harmadik helyre futott be 8,6 százalékkal. A Microsoft most közzétett második pénzügyi negyedéves jelentése viszont arra mutat rá, hogy három hónap alatt alig 4,5 millió Lumia készülék talált gazdára, ami az egy évvel korábbihoz képest 49 százalékos zuhanást jelent.

Időközben egy brit portálon már előrendelhetővé vált a hivatalosan meg sem jelent Lumia 650. Az oldalról ugyan azóta eltávolították a bejegyzést, a 284 dollárnak megfelelő 262 fontos ár, valamint a hardveres részletek listája (Snapdragon 210, 1 GB RAM, 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelző, LTE, 8 és 5 megapixeles kamerák, valamint 2000 mAh-s akkumulátor) azonban így is szélesebb körben vált ismertté.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UUUU #46
    Vagy nem.


    "Mindössze 2,3 millió Lumia készülék fogyott
    Forrás: GSMArena
    Az idei év első három hónapjában nagyon kevés kütyü talált gazdára, az éves visszaesés így eléri a 73 százalékot, a bevétel a felére esett vissza.

    Több más céghez hasonlóan április vége felé a Microsoft is közzéteszi a fiskális negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését. Ez most sem történt másképpen, bár valószínűleg a redmondiak kihagyták volna ezt a nem túl jeles alkalmat, hiszen a riport szerint az idei év első hónapjában mindössze 2,3 millió Lumia készülék talált gazdára. Éves szinte ez az eredmény 73 százalékos csökkenést jelent, hiszen a tavalyi évnek ugyanebben az időszakában 8,6 millió Lumiát értékesítettek.

    Akkor sem jobb a helyzet, ha a mostanit megelőző negyedévet vesszük alapul, hiszen akkor 4,5 millió új Lumia felhasználót köszönthettünk, ehhez képest a jelenlegi számok a felére estek vissza. A csak simán Windows mobil operációs rendszer futtató eszközöket nézzük, akkor ezekből 15,7 millió adott el a Microsoft, egy esztendővel korábban még 24,7 millión áll ez az érték. Az értékesítések visszaesése a bevételre is negatív hatást gyakorolt, a 662 millió dollárnyi forgalom mindössze az 53 százaléka a tavaly ilyenkor felmutatott adatoknak."
  • T2k #45
    A fostalicska lagdroid után szinte minden más csak jobb lehet.
  • bakkerman #44
    a 7-es szám a nicknevedben mire utal? A korodra? Vagy esetleg a kórtermednek a számára egy elmegyógyintézetben?
  • tomboy013 #43
    "Akinek halálhírét keltik az sokáig fog élni" ;)
  • Sequoyah #42
    Erdekes egy eleted lehet, ha minden oromod masok bukasat nezni:)
    Most komolyan, meseld mar el hogy hat negativan az eletedre a Windows Phone letezese.
  • heist #41
    Volt már Android, IOS is a kezemben, most egy WP-s Lumiám van.
    Veri az összeset...
    Stabi, gyors, hello..., ennyi.
  • IceCube71 #40
    Elég sivár életed lehet ha csak nagymamáknál és ízlésficamokosoknál láttál wp-s telefont.
    2.5 és fél éve vagyok Wp telefon tulaj és nem bántam meg. Tökéletesen megfelel a hétköznapi és melós használatra egyaránt.
    Engem a fényképező része nem érdekel, fontosabb a belső tárhely ami úgy látszik 8Gb a mostani telefonoknál.
    Ha kihoznának egy jó középkategóriás telefont 32Gb háttértárral akkor meg lenne a 920-am utódja.

    De sajnos nincs elég készülék választék. Amiket mostanában kihoznak azzal meg nem lehet teret hódítani a piacon.
    A Microsoft hozzáállása miatt szépen lassan átpártolnak a felhasználók a másik két tábor egyikébe.
    Utoljára szerkesztette: IceCube71, 2016.02.03. 21:38:15
  • who am I 7 #39
    remélem belebukik. bár nagymamákon meg izlésficamosakon kívűl még nem láttam normális embert wp-zni (végülis nekik fennmaradhatna, nnak a pár %-nak : DDDDD)
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2016.02.03. 21:11:35
  • Papa01 #38
    Akkor pedig a rosszmájúság... :) Én úgy gondolom, az általad kifogásolt mondatot nem kell véresen komolyan venni. De én sem szeretnék off-olni.
  • yamato41 #37
    Miért pont az irigység? Egyébként nem ismerem egyik típust sem, mint ahogyan a telefonok többségét sem. Tök egyszerű, alap telefonom van, amire szükségem van, arra tökéletes (navigációig és böngészésig bezárólag). Viszont tabom elég jó (Note 10.1 2014, kb. 160k volt másfél éve), de az is csak azért, hogy gond nélkül megjelenítsen akár 500-600MB-os pdf-et az Adobe Reader, ezen felül app talán 10 van fent (Vonatrdoid, Livescore, kb. 2-3 játék, amikkel sosem játszom, mert annyira gagyik, játszhatóval még nem találkoztam, meg 2-3 zenélős vacak csak azért, hogy lássam mennyire alkalmatlan a mobil cuccos zenélésre).