Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG K-sorozat

A gyártó két telefonnal rajtoltatja el az új vonalat, amely az L-család tagjait hivatott leváltani.

Egyetlen nappal a CES 2016 hivatalos rajtja előtt jelentette be a dél-koreai cég, hogy egy új okostelefon-sorozatot dob hamarosan piacra, méghozzá egyszerre két eltérő példány kifejlesztésével. A mostani divatnak megfelelően a széles tömegeknek szánják a készülékeket, amelyek a csúcskategóriás megoldásokról is lemásoltak néhány jellemzőt.

Az LG K10 nevének megfelelően a nagyobbik testvér lesz, mégpedig egy 5,3 hüvelykes érintőképernyővel és 720p felbontással. Már ebből is rögtön kiderül, hogy ezúttal nem prémium kategóriás fejlesztésről van szó, de a négymagos chip, a három eltérő változat által felvonultatott 1, 1,5, illetve 2 GB RAM, a 8 és 16 GB-os belső tároló, valamint a 2300 mAh-s akkumulátor azért nem lebecsülendő. A hangsúly mindenesetre a 13 és 8, illetve a 13 és 5 megapixeles kamerák párosán lesz, amelyek a Gesture Shot és a Gesture Interval Shot funkcióval egészülnek ki. A 8,8 mm vastag, fehér, indigó és arany színben megjelenő telefonok 3G és 4G változatban érkeznek.


A K7 ehhez képest egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kínál 480 x 854 pixel felbontással. Az LTE-variáns egy 1,1 GHz-es négymagos chippel fut majd be, míg a 3G-elérést támogató példány egy 1,3 GHz-es processzort kap. Ehhez 1 vagy 1,5 GB RAM, egy 8 vagy 16 GB-os tároló, egy 8 vagy 5 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2125 mAh-s akkumulátor csatlakozik, míg a burkolat titán, fehér, fekete, illetve arany színben lesz elérhető. A vastagság itt 8,9 mm, bár a 3G-változat 9,05 mm-re hízott.

Az LG a kiállításon mutatta be a nagyközönségnek a két példányt, a további részletek ezt követően derülnek majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!