Gyurkity Péter

Windows 10-es okostelefonon dolgozik a HP

A Falcon kódnévre keresztelt készüléket elsősorban üzleti ügyfeleknek szánják.

Már néhány héttel ezelőtt felbukkant egy érdekes GFXbench-eredmény, amely a HP Falcon néven futó okostelefon hardveres jellemzőit sorolta fel. Most egy német forrás erősítette meg a típus létezését, a megjelenésben azonban még nem teljesen biztosak.

A név nem csalóka, a friss hír szerint valóban a Hewlett-Packard dolgozik a készülék piacra dobásán, ám ezzel kapcsolatban egyelőre csak az előzetesen kiszivárgott hardveres jellemzőket vehetjük közelebbről szemügyre, hivatalos forrásból ugyanis még nem erősítették meg a típus várható megjelenését. Érdekesség, hogy a processzor feladatait az új Snapdragon 820 chip látná el, amely nyilván erősebb lesz a Microsoft Lumia okostelefonjaiban futó 808-as típusnál, így várhatóan a Windows 10 Mobile Continuum funkcióját is megfelelő teljesítménnyel támasztaná alá - ez utóbbi némi kritikára adott alapot a Lumia 950 és 950 XL esetében.

A forrás egyben leszögezte, hogy a létezés még nem jelent garanciát a piaci megjelenésre. A modell ugyan valóban létezik, a HP pedig egyelőre házon belül teszteli azt, még mindig megvan azonban az esély a projekt teljes törlésére, amely az okostelefon-piac aktuális helyzete, a növekedés lassulása (esetleges kifulladása), valamint a gyártók által tapasztalt nehézségek miatt nem feltétlenül lenne meglepő. Amennyiben a készülék megkapja a zöld utat, a fontosabb részleteket valószínűleg az MWC alatt ismerhetnénk meg.

Mivel erre szokás szerint februárban kerítenek sort, nem kell sokat várnunk az újabb fejleményekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #10
    Igy van, a rendszer teljes értékű, s vannak benne bugok. Melyikben OS-ben nincsenek? Egyelőre viszont a 950-es szériára van leginkább optimalizálva, de mint már mondtam, 640XL-en is kíválóan fut.
  • PeeTeR #9
    teljes erteku SW van rajta, deal with it & suffer
    legalabb ne kontrazz baromsagokkal - thanks
  • Gauge #8
    Lumia 640xl-en is nagyon stabilan fut a win10m (TP-en keresztül felrakva).
  • Elemir #7
    respect
  • tomboy013 #6
    Ahogy kereskedelmi forgalomba került a termék onnantól nem mondhatják az új tulajoknak, hogy "bocsi ez egy beta rendszer és legyetek türelemmel a frissítésekig".
    A 950/950XL párossal hivatalosan is megjelent a W10M, tehát jogos volt a felháborodás eleinte. Viszont azt valamiért senki nem látja, hogy azóta rengeteget javítottak rajta szolgáltató független frissítésekkel. Igen, W10-től nem szól bele a szolgáltató a rendszer frissítésekbe akárcsak iOS-en. Tehát annyira nem rossz a helyzet mert nagyjából 1 hónap alatt 3 frissítés is érkezett a 950-ek szoftveréhez aminek köszönhetően rengeteget javult a rendszer a tulajok visszajelzése alapján. Ez androidról nem mondható el és azért tegyük hozzá, hogy például a lollipop is elég bugosan érkezett meg a nagyközönség számára és annak a frissítésére volt aki hiába várt, vagy rengeteget várt mert nem tudják kikerülni a szolgáltatókat. Azért akárhogy nézzük ez egy igen nagy előny. A sok fikázó ezt is szem előtt tarthatná.
    Egyébként a stabilitással sincs speciel semmi problémám 930-on, hiba nélkül megy a 10 akárcsak a 8.1. És az még firmware frissítést sem kapott... Szóval egyáltalán nem olyan rossz a helyzet mint ahogy sokan állítják. Bár tegyük hozzá, hogy nagy része a hozzászólóknak egyáltalán nem használja a rendszert úgy nyilatkozik tehát nagyjából nulla hitelessége van a hozzászólásának. A tesztek is mind egytől egyig az első 586.0-ás szoftverrel készültek tehát azok sem igazán mérvadóak a készülékekkel kapcsolatban már egy ideje. Az anyagminőség olyan amilyen van aki örül neki van aki nem. Szerintem egy üveg hátlaptól mindenképpen igényesebb és jobb döntés volt polikarbonátot tenni hátulra.
    De, hogy a cikkhez is hozzászóljak: Remélem egy jó telefont rak össze a HP és a támogatással is foglalkozni fog, nem is árt már, hogy konkurenciát állítson valaki a Lumia telefonoknak.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2016.01.05. 15:21:02
  • ClassicR #5
    Nem. Az új Lumia 950-re és 550-re is egy félkész verziót tettek, mivel nem készültek el vele a menetrendnek megfelelően. Aki fent van a tesztelői csatornán, láthatja, hogy napról napra mekkora nagy bugokat javítanak. Akkor lesz kész a 10, amikor kijön a régebbi készülékekre is.
  • PeeTeR #4
    teljes erteku windows van WP keszulekeken. se beta, se alpha, se prefootage se faszomtudja milyen bemutato baromsag. TELJES ERTEKU SW.
  • ClassicR #3
    Mondod ezt úgy a 10-ről, még még meg sem jelent, csak tesztelőknek szánt verzió van.
  • Skylake #2
    Üzleti körnek, ha feltétlenül a szent Office kell a készülékre, a WP a jó választás, csak sajnos mára a frissítések egyre hitványabb minősége miatt a stabilitás és a fürgeség sok esetben a múlté, illetve az userek megismerkedhetnek a fagyással is a tízeske jóvoltából, akár a csúcskészülékeken is. E mellett a 10-es felhasználói felülete egy stílusförmedvény, a Continuum körülbelül semmit sem ér, illetve még annyit sem, mint a Windows RT esetében a munkaasztal, az applikációk minősége és funkciókészlete iOS és Android megfelelőikhez képest szánalmasan gyenge, a csúcskészüléknek szánt 950 és 950 XL kidolgozása, anyagminősége mélyen kategória alatti. Természetesen ez immár a sokadik újraindítása a Microsoft telefon platformjának, és a sokadik adag hazugság a felhasználóknak, hogy most végre valós minőséget kapnak majd a pénzükért.

    A Microsoft soha nem lesz képes meghatározó szereplővé válni a mobileszközök piacán. Mondom ezt úgy, hogy én magam is Nokia 1320-at használok, de eszemben sem lenne frissíteni azt 10-re.
  • ClassicR #1
    Komoly felhasználóknak a Windows Phone a legjobb választás. A legnagyobb hátránya, hogy kevésbé elterjedt, ezért valamivel kevesebb alkalmazás érhető el rá, mint Androidra, iOS-re. Viszont stabilabb és fürgébb mindkettőnél, és szinte esély sincs rá, hogy valaha lefagyjon, vagy ne azt csinálja, amit vársz.