Gyurkity Péter

A Doogee is akkumulátor-óriáson dolgozik

A kínai cég hamarosan bemutatja saját, nagy akkumulátorral érkező okostelefonját.

Az idei és a tavalyi év során többször olvashattunk olyan kínai megoldásokról, amelyek igencsak méretes akkumulátorral igyekeztek minél hosszabb üzemidőt biztosítani a felhasználóknak, ezek jó része azonban nem igazán terjedt el. Most egy újabb versenyző mutathatja be saját megoldását, hasonló filozófiával.

A Doogee nem túl ismert márkanév a régióban, ami valószínűleg annak eredménye, hogy legtöbb készülékük valamilyen népszerűbb megoldás koppintásaként fogható fel, ezek jó része pedig a belépő szintre fókuszál, ami eleve nem vonzó a szaksajtó számára. Az AndroidHeadlines portál azonban most egy olyan változatról rántotta le a leplet, amely tűrhető belsőre, fém keretre, valamint egy hatalmas akkumulátorra támaszkodik, így jó eséllyel akár aktív használat mellett is legalább két napon keresztül bírja majd a gyűrődést.


Az S6000 névre keresztelt okostelefon legnagyobb attrakciója a 6000 mAh-s akkumulátor, míg a külső inkább a Xiaomi Mi Note dizájnjára hajaz. Ami a belsőt illeti, itt az Elephone P6000 esetében már látott négymagos, 1,5 GHz-en futó MediaTek MT6735 chip, egy 720p felbontást támogató 5,5 hüvelykes 2.5D, vagyis hajlított kijelző, 1 GB RAM, egy 16 GB-os, ám microSD révén bővíthető belső tároló, egy 8 megapixeles hátoldali f/2.0 hátoldali kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint az Android 5.1 Lollipop kapott helyet.

A megjelenés augusztusban esedékes, 140 dollárnak megfelelő áron, a pontos menetrendet azonban még nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #2
    Kicsit olyan, mint az s6 edge, csak a hátlapra helyezett kijelzővel...
    Gondolom a modell szám is az s6-ra, és az akkukapacitásra utal.
    Egyébként a kerekítés valószínűleg kényelmesebb fogást ad a telefonnak, ha az a hátlapon van, nem pedig az előlapon...
    Utoljára szerkesztette: Madve, 2015.06.13. 22:05:14
  • grebber #1
    Egy újabb noname csúcsakksis mobil :(

    Xiaomi is igazán beletehetne egy ilyet valamelyik szarjába már.