Szekeres Viktor

Nagyon elverték az új Mad Maxet

A Tökéletes hang 2 legyőzte a Mad Max 4-et.

Ahogy az várható volt, Amerikában hiába startolt még a vártnál is jobban a Mad Max: A harag útja (Mac Max: Fury Road) a mozikban, a film nem tudta megszerezni a hétvégi bevételi toplista első helyét, ugyanis arra bejelentkezett a Tökéletes hang második része (Pitch Perfect 2). Az acapella komédia iránt olyan brutálisan nagy volt az érdeklődés, hogy az 70,3 milliós hétvégi bevételével nem csak három nap alatt túlszárnyalta a teljes elő rész számait, hanem még minden idők harmadik legerősebben kezdő komédiájává is vált. (Ilyen nagy bevételt a filmes történelemben csak a Másnaposok 2, illetve az Austin Powers - Aranyszerszám volt képes produkálni, 86, illetve 73 millió dollárt.)

Az új Mad Max 44,4 millió dollárral szerezte meg a toplista második helyét, ami még így is remek startnak számít, a harmadik helyre pedig egy 50%-os csökkenést követően a Bosszúállók: Ultron kora futott be 38,8 millió dollárral, vagyis nem fordult elő harmadik alkalommal az a ritkaság, hogy Amerikában három film is legalább 40 milliós bevételt érjen el egy hétvégén. A három nagy mögött leszakadva a Csábítunk és védünké lett a negyedik hely 5,8 millió dollárral.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #13
    Ehh, nem engedi szerkeszteni, szóval csak azt a marhaságot akartam kiegészíteni, hogy "Egy ilyen film viszont mindig kevésbé lesz népszerű, mint egy énekes film". Azzal, hogy az énekes filmektől sokan fáznak, nem véletlen, hogy musical Amerikában sosem kezdett még olyan magasságokban, mint a Mad Max. Kivéve a High School Musical 3-at. Énekes, de nem musical film meg még annyira sem volt soha jó.

    Éppen ezért nem semmi, hogy egy énekes film ekkorát szakított és leverte a 200 milliós produkciót. De ez csak azért történt, mert az első részt sokan imádták.
  • zetortraktor #12
    "Szerinted mi lehet az oka ? Egyik jobb film mint a másik?"

    Ilyen kérdéseket meg ki tesz fel? A válasz egyértelmű: az egyik jobban érdekelte az embereket. A Mad Max 5, ha lesz, akkor pedig jobban fog nyitni lehet, mint a Tökéletes hang 3, mert addigra "kötelezőbbé" válik.
  • zetortraktor #11
    "Én pl. azt se tudtam, hogy Tökéletes hang 1 volt, nem hogy folytatás is jön"

    Igazából, aki kő alatt lakik, az nem tudom, hogy mit keres filmes fórumokon. Ha valaki nem is lát egy filmet, azért az a minimumm, hogy tisztában van a popkultúrával és azzal, ami hat rá.

    "Egy ilyen film viszont mindig kevésbé lesz népszerű, mint egy énekes film, ráadásul az énekes olcsóbb is. "

    És akkor nem írnál marhaságot. Mitől lesz kevésbé népszerű? Nehogy már egy látványos filmet az énekesek alá sorolj.

    A Mad Max 4 Amerikában 45 millió dollárral nyitott, ez 3 nap bevétele. Majdnem annyit hozott, mint mondjuk a Batman Begins, jobbat, mint a Godzilla, ha már rebootok, a Lucy, a Másnaposok 3, a Casino Royale, a GI Joe 2
    A Tökéletes hang 3 nap alatt 15 milliós bevételt hozott.

    Ég és föld a kettő. Az, hogy nagyon jó lett a film és megdobta az érdeklődést, már nem műfajfüggő.

    Nem tudom hirtelen milyen énekes filmek voltak mostanában, az Into The Woods ugrik be, ami 31 millióval nyitott, amit dettó simán elvert a Mad Max 4.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2015.05.20. 09:24:00
  • Zombee #10
    Itt nem feltétlenül a film jóságán van a hangsúly. Én pl. azt se tudtam, hogy Tökéletes hang 1 volt, nem hogy folytatás is jön. Másnak pedig a Mad Max nem mond semmit, csak egy R-es akciófilmet lát benne lepukkant arcokkal és verdákkal. Jellemzően a fiatalabb korosztály mind ilyen, ők nem látták VHS-en, TV-ben sem biztos, hogy megnézik, sokakat már az elrettent a 15-25 évesek közül, ha a film évszáma 19xx-al kezdődik, az 197x egyenesen rémisztő nekik, de a 2-3. rész sem vonzó. Ők nem néznek 80-as évekbeli kult akciófilmeket.
    Efféle poszt-apokaliptikus film moziban rég volt, de videón, DVD-n sem túl gyakori, nekem utoljára 2008-ból a Doomsday rémlik, de abból csak annyira emlékszem, hogy Malcolm McDowell volt a gonosz. A 80-as, 90-es években viszont rengeteg jobb-rosszabb film volt ebben a témában, bár főleg VHS-en.
    A mai fiatal a Halálos iramban 7 után csak azt látja, hogy szakadt, kókányolt verdák meg koszos, csúnya fickók vannak benne, és nem, az sg.hu cikkeivel ellentétben a kopaszra borotvált, retkes Charlize Theron nem hozza be a nőket, de miért is hozná. Nekem személy szerint Tom Hardy sem húzónév, egy filmjét sem láttam, ahogy nézem, nem is hiányoznak. A Sötét lovagban Bane szerepe pedig épp nem volt egy jól személyhez köthető. Engem személy szerint 2 dolog miatt érdekel: Mad Max és a poszt-apokaliptikus világ miatt.
    Egy ilyen film viszont mindig kevésbé lesz népszerű, mint egy énekes film, ráadásul az énekes olcsóbb is.
    Tehát itt szó sincs arról, hogy melyik a jobb, mert ez már előtte eldőlt, bár a kedvező kritikák, nézői vélemények hozhatnak be olyan nézőket, akiknek korában eszébe sem jutott, hogy Mad Max-et nézzen moziban. A sikernek egyébként sem feltétlen velejárója a magas nézőszám és bevétel, gondoljunk csak az Alkonyatra, A szürke 50 árnyalatára, és velük szemben a fergeteges Kick/Ass-re. Személyes véleményt nem tudok mondani se most, se később, mert a Mad Max-et ugyan tervezem a hétvégén megnézni, de a Tökéletes hang 2-őt nincs az az isten...
  • Sir Cryalot #9
    "Nagyon elverték az új Mad Maxet

    A Tökéletes hang 2 legyőzte a Mad Max 4-et. "


    Szerinted mi lehet az oka ? Egyik jobb film mint a másik?

    (és akár ki is fejtheted mert ez az odavetős válaszolgatás kicsit passzív agresszív hatást kelt).
  • Zombee #8
    Én a mondanivalódnak nem látom értelmét.
  • Sir Cryalot #7
    Lehet ezért készül ennyi alakoskodós film , mert sokan nem is látnák értelmét másnak?
  • Zombee #6
    Ennek semmi értelme.
  • Sir Cryalot #5
    alakoskodás = karaoke

    acapella komédia = karaoke + eufemizmus
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.05.19. 11:22:24
  • Zombee #4
    Mi van?