Szekeres Viktor

A kritikusoknak jobban bejött az új Mad Max, mint a nézőknek

A kritikusok imádják, a nézők pedig "csak" szeretik az új Mad Maxet.

Hatalmas volt a várakozás a Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road) premierje előtt, a net minden zugából észlelhető volt a hatalmas várakozás, csak azt nem lehetett tudni, hogy ez volument tekintve mit jelent. Hiszen annak idején például a Kick-Asst is hatalmas hájp előzte meg, hogy aztán a film az 50 milliós bevételt se érje el összességében Amerikában. Ami akkor is csalódás volt, ha a nézők zöme imádta a filmet. (A gond az volt, hogy nem sokakat érdekelt.)

Nos, úgy néz ki, hogy az új Mad Max Amerikában és Amerikán kívül is sok embert fog érdekelni, a 16-17 millió dolláros nyitónap alapján 45 milliós nyitóhétvégére számíthat George Miller rendezése. Ami azonban nagy meglepetés, hogy míg a kritikusok nem tudnak betelni a filmmel (a RottenTomatoes összesítése szerint eddig a hivatalos kritikák közül 215 pozitív és mindössze 4 negatív), addig a nézők közel sem ájultak el. Illetve nyilván voltak ájulók, de a CinemaScore felmérése szerint az első napos jegyvásárlók mindössze B+-os átlagosztályzatot adtak a filmre. Ez ugyan "4 fölének" feleltethető meg, ami remek, de a film hosszabb távú szavatosságát általában nem szokta biztosítani, nagyjából 3.2-szeres szorzót jelent a nyitóbevétel és az összbevétel viszonylatában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #6
    Ja, hogy te az igazi kritikusokról beszélsz, akit nem fizetnek? Hát igen, olyanok is vannak. Minden bizonnyal.
  • Zombee #5
    Te pénzt adsz olyan filmért, ami inkább negatív véleményeket kap? Éppolyan hülye vagy, mint az sg által hülyének nézett magyar néző zöme.
  • kalapos01 #4
    Erre nem gondolhatott (remélem), mert ez baromság. Legalábbis, ha igaz lenne, akkor nem lenne ennyi film lehúzva a francba. Még az Avengers 2 is kapott rengeteg negatívat, a hét legtöbb premierje is inkább negatív kritikákat kapott, az egyet nem értő nézők meg folyton a kritikusokat szidják, hogy nem látják meg a jót a filmben. Amikor pedig jönnek a pozitív kritikák valamiről, akkor arra komolyan ez a magyarázat? Ne viccelj,.

    (Egyébként meg... csak pozitív kritikából lehet megélni? A negatív gerjeszti a forgalmat, nem?)
  • ostoros #3
    Nyilván arra gondolt, hogy kritikusoknak kötelező szeretni. (Ha meg akar élni)
    Ugye, hogy valakit idézzek: "minden idők legjobb filmjeire csak az emberek kíváncsiak. Azért senki nem fog fizetni, hogy a 30 évvel ezelőtti filmjét Hypeolod."
  • kalapos01 #2
    Az ég meg kék. Ha már trivialitásokat írunk. Vagy mondani is akartál valamit?
  • Alexease #1
    Kritikus: ez a munkaja, ingyen nezi a filmeket tucatszam, kozben kaja-pia-miegymas.
    Nezo: fizet erte.