Szekeres Viktor

Az új Mad Max lehet, hogy nem az első helyen fog nyitni Amerikában

A Tökéletes hang 2 akadályozhatja meg Amerikában a Mad Max 4 élre törését.

Annak ellenére, hogy még csak május van, a mozis nyár már kezdetét vette, jönnek egymás után a sikerre esélyes filmek. Amerikában a Bosszúállók: Ultron kora már robbantott egy nagyot a várakozásoknak megfelelően, majd a Csábítunk és védünk leszerepelt. Pénteken egy nagy összecsapásnak lehetünk szemtanúi, hiszen bemutatásra kerül odakint a Tökéletes hang 2 (Pitch Perfect 2), valamint a Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road).

Az előrejelzések szerint a párharcból a Tökéletes hang folytatása jöhet ki győztesen, akár 50 millió dollárt meghaladó bevétellel is debütálhat, ami mindenképp szép teljesítmény lenne, hiszen három éve az első rész 65 milliós összbevételt produkált hazájában. A becslések szerint a Mad Max startja a 40 millió dollárt meg fogja haladni, s bár a filmben mindenképp megvan a meglepetésokozás potenciálja, egyelőre valószínűbb az ezüstérdemes debütálás.

Érdekesség, hogy ha egyik premier sem okoz csalódást és a Bosszúállók 2 nem zuhan meg, akkor akár három film is 40 millió dolláros bevételt érhet el, márpedig ilyenre eddig csak kétszer volt példa az amerikai mozis történelemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #4
    Azért azt is vegyük hozzá, hogy az első háromnak (pontosabban az első kettő résznek), nagy rajongótábora van, s nem csak azok, akik akkor voltak gyerekek, tinédzserek. Látványban, akciókban, még most is megállja a helyét bármelyik mostani akciófilmmel szemben, ezért a mostani fiatal korosztály is felfedezte magának a Mel Gibsonos szériát. Még hozhatnak egy-két %-ot a poszt apokaliptikus film-fanatikusok is. Mivel nem sok jó film készült ebben a témában mostanság. Az Eli könyvén - s az is csak olyan középkategória (de abban erős) - kívül a többit csak celluloidpazarlásnak mondanám (a digitális korszakban vagyunk, így tárhelypazarlás).
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2015.05.14. 15:22:32
  • zetortraktor #3
    Ezen a ponton már nem nagyon tud elhasalni, nagyjából be lehet lőni, hogy mekkora bevételt fog szakítani hétvégén, a hétvégéből meg belőhető az összbevétel. Egyedül az a kérdés, hogy a második hétvégére 60-65%-ot zuhan, vagy a nézők is imádni fogják és tud 40%-nyi esést produkálni.
  • Axlkenobi #2
    Hát igen, elég nagy rá az esély, hogy elhasaljon, bár a marketingje nagyon jól sikerült és a iszonyú jó kritikákat is kap. Ezek dobhatnak a nézői érdeklődésen valamennyit, mindazonáltal, egy R-es film, ami 150 millából készült... Minden tiszteletem a Warneré, mert ez nem kicsit volt bátor húzás a részükről. Én azért szurkolok a filmnek.
  • AZUL #1
    mindamellett hoyg én várom, szerintem irdatlan nagy bukta lesz pénzügyileg...