Berta Sándor

Korlátozná a Spotify ingyenes használatát a Universal Music

A zenei kiadó így akadályozná meg, hogy az iTunes-eladásokból kevesebb bevételhez jusson.

A The Financial Times értesülései alapján a Universal Music tovább korlátozná a Spotify rendszeréhez való ingyenes hozzáférést. Az információ belső forrásból szivárgott ki. A lépés hátterében az állhat, hogy bizonyítást nyert, hogy a Spotify kínálatában elérhető zeneszámok csökkentik az iTunes-letöltések számát. Az egyik bennfentes azt mondta, hogy a piaci adatok magukért beszélnek. Világos, hogy a művészek, a fogyasztók és a Spotify számára a siker egyaránt azon múlik, hogy olyan ajánlatot fejlesszenek ki, amely minél több ingyenes tartalmat fogyasztó felhasználót csábít át a fizetős szolgáltatásokra.

A Spotify ingyenes verziójában vannak a zeneszámok közben reklámok, az egyes dalokat nem lehet célzottan kiválasztani és csak egy meghatározott számú nótát lehet átugrani. A Universal Music most korlátozná a felhasználási időt is. A Spotify ezzel szemben azzal érvelt, hogy a korlátozások miatt kevesebben választják majd a fizetős ajánlatokat és erősödhet az illegális letöltések, illetve a YouTube szerepe. Jonathan Forster, a Spotify északi régiókért felelős vezetője azt hangsúlyozta, hogy ingyenes alternatíva nélkül nem fognak működni a fizetős megoldások sem, és úgy gondolják, hogy az általuk alkalmazott modell működik.

A Spotify 10 millió előfizetővel rendelkezik, a szolgáltatását 40 millióan használják és a streaming-ajánlatai a világ 56 országában hozzáférhetők. Ugyanakkor a cég képtelen eleget fizetni az előadóknak, tavaly novemberben Taylor Swift összes számát visszavonták egy pénzügyi vita miatt a platformról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #3
    Spotify Music v2.4.0.815 Mod (Tablet in Smartphone).apk

    Hacks:
    1. Unlimited skips
    2. Enable repeats
    3. Enable shuffles
    4. Enable seeking
    5. Enable track selection


    muhahahahahaha
  • arty #2
    Mielőtt zenét veszel, gondolkodj el, miféle maffiának fizetsz.

    GONDOLKOZZ ! NE FIZESS ZENÉÉRT !!!

    "nem lopnál autót" -> "nem pénzelnéd a maffiát" ... ugye?!
  • zakzag #1
    Úgysem lesz sosem elég a jogdíjat birtokló cégeknek a pénzből. Még, még, még, amíg van adjon mindenki péééénzt.
    Már az is elég undorító hogy a zeneszerző halála után még 80 évig kapják a jogdíjbevételeket, hogy menne az összes a p***ba.