Berta Sándor

Zenei területen erősítene az Apple

A társaság új emberekkel, illetve szolgáltatások integrálásával akarja megerősíteni a zenei részlegét.

Az Apple Londonban keres új producert, aki a munkaidejét a tartalmak készítése és a zenei szerkesztőség között osztaná meg. Az álláshirdetés szerint olyan munkatársra van szükség, aki tapasztalt, jártas a popkultúrában és képes arra, hogy szabadúszó kollégákat felügyeljen és vezessen, sőt, ilyen munkatársakat magával is kell vinnie új munkahelyére. A Music Ally által felfedezett toborzó alapján az új szerkesztő az iTunes részlegéhez tartozik majd, együtt kell működnie a cégek képviselőivel és a zenészekkel, valamint reklámkampányokat kell kidolgoznia és levezényelnie. Az illető tevékenységi területei közé fognak tartozni a zene, a filmek és a könyvek.

Az Apple nemrég szerződtette Zane Lowe rádióst, aki több mint egy évtizeden keresztül a BBC Radio 1 munkatársa volt. Ő a jövőben Los Angelesben dolgozik majd és úgy nyilatkozott, hogy az Amerikai Egyesült Államokban működve a globális közönséghez hozhatja közelebb a zenét.

Az Apple szeretné megerősíteni a Beats Music zenei streaming-szolgáltatást is, amely valószínűleg integrálva lesz az Apple rendszerébe. Az óriáscég január közepén megvásárolta a Semetric nevű vállalatot, amely a Musicmetric zenei elemzőplatformot üzemelteti. Ez a kiadóknak segít abban, hogy nyomon követhessék előadóik műveinek eladási adatait, a kapcsolódó BitTorrent-letöltéseket, valamint a közösségi hálózati statisztikákat. Ezenkívül segíthet az első zenei album vagy globális turné megvalósításában, illetve az új tehetségek felkutatásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Azt hittem, a Camel Audióról van szó.