Berta Sándor

Zenei szolgáltatást vett az Apple

A kaliforniai társaság által felvásárolt Semetric egy zenei elemzőplatformot üzemeltet.

A londoni startup új tulajdonosára azután derült fény, hogy a The Guardian tanulmányozta a brit kereskedelmi nyilvántartást, ahol a vállalkozás tulajdonosaként az Apple-t tüntették fel. A Semetricé a Musicmetric nevű zenei szolgáltatás. A gyártó nem erősítette meg, de nem is cáfolta az üzletkötést, az egyik szóvivője csupán annyit árult el, hogy időnként kisebb technológiai cégeket vesznek és nem hozzák nyilvánosságra a terveiket. A Semetric szintén nem kommentálta a tranzakciót.

A Musicmetric 2008 óta érhető el és a zenei kiadóknak segít abban, hogy nyomon követhessék előadóik műveinek eladási adatait, a kapcsolódó BitTorrent-letöltéseket, valamint a közösségi hálózati statisztikákat. A platform segíthet az első zenei album vagy globális turné megvalósításában, vagy az új tehetségek felkutatásában. A szolgáltatás az elmúlt években folyamatosan új funkciókkal bővült, így már nyomon követi a YouTube-videókat és az audio-streaming ajánlatokat is. A Semetric nemrég megállapodott a Spotify vezetőivel, így már annak adatait is integrálja a rendszerébe. A tervek között szerepelt a Musicmetric kibővítése elektronikus könyvekkel, televíziós sorozatokkal, filmekkel és videojátékokkal.

A platform hasznos segítség lehet az Apple számára, amely szeretné újra felépíteni a Beats Music zenei streaming-szolgáltatást, ráadásul a szerződő kiadók és művészek is több információt kaphatnának az eladásokról, illetve az alkotásokkal kapcsolatos visszajelzésekről. A Beats Music valószínűleg integrálva lesz az Apple rendszerébe. A kaliforniai konszern egyik szóvivője határozottan cáfolta, hogy leállítanák a szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!