Berta Sándor

Már a rabok is használják a drónokat

Újabb példák támasztja alá, hogy a bűnözők találékonysága határtalan. A rabok immár a robotrepülőgépeket is felhasználják a céljaik elérésére.

Dél-Karolinában az egyik helyi szigorított börtön közelében egy drón hajtott végre kényszerleszállást. Az esetre még áprilisban került sor, de a nyomozási érdekei miatt az információt csak most hozták nyilvánosságra. A lefolytatott vizsgálat során megállapították, hogy a robotrepülőgép marihuánát, mobiltelefonokat és dohányt szállított volna a börtönben raboskodóknak. A lezuhant járművet az egyik őr fedezte fel. A nyomozás során két gyanúsított került a hatóságok látókörébe, az egyiküket már meg is hallgatta a bíróság. A 28 éves Brenton Lee Doyle ellen csempészés, valamint flunitrazepám birtoklása a vád. Doyle még azt is tagadta, hogy valaha látott volna drónt.

A dél-karolinai hatóságok közölték, hogy a szövetségi államban ez volt az első ilyen jellegű csempészési kísérlet. Eddig a mobiltelefonokat általában hagyományos módon, a falakon való átdobással igyekeztek bejuttatni a hozzátartozók vagy a felkért bandatagok, segítők. A drogokat és más kisebb eszközöket pedig a rabok látogatói a testnyílásaikban elrejtve próbálták meg becsempészni. Az eset mindenesetre rávilágított arra, hogy a börtönök teljesen új kihívással kénytelenek szembenézni. Stephanie Givens, a Bishopsville közelében működő Lee büntetés-végrehajtási intézet szóvivője kijelentette, hogy a technológia egyre jobb lesz és ezért nekik is új lehetőségeket kell keresniük a visszavágásra.

Érdekesség, hogy korábban két hasonló esetre is sor került. Georgia szövetségi államban tavaly novemberben négy férfi próbált meg dohányt becsempészni egy helyi büntetés-végrehajtási intézetbe, de a seriff elkapta őket. Idén márciusban pedig a helyi rendőrség letartóztatott egy ausztrál férfit, aki szintén egy drón segítségével akart dohányt és kisebb mennyiségű drogot juttatott be egy Melbourne melletti börtönbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!