Gyurkity Péter

Két okostelefont mutatott be az Archos

A cég Londonban jelentette be, hogy két újabb készüléket dob piacra, nyolc-, illetve négymagos chippel.

Az Archos kevésbé ismert névnek számít a piacon, újdonságaikról azonban időről-időre mi is beszámolunk. Erre legutóbb idén januárban volt példa most pedig egy újabb páros érkezését jelentették be, amely ezúttal is az Androidra támaszkodik. Az erősebb példány a világ első valódi nyolcmagos processzorára épül.

Az Archos Oxygen 50c névre hallgató okostelefon egy 5 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely 720 x 1280 pixel felbontást támogat. Ezt már az említett nyolcmagos processzor, a MediaTek által gyártott MT-6592 egészíti ki, amely 1,7 GHz-es órajelen fut, 1 GB RAM, egy alapesetben 8 GB-os belső tároló, microSD, egy hátoldali 8 megapixeles és egy elülső 2 megapixeles kamera, valamint egy 2000 mAh-s akkumulátor egészíti ki. A szoftveres oldalon az Android 4.2.2 fut, míg a kialakítás igencsak vékonyra sikerült, hiszen ez mindössze 7,64 mm. A kereskedelmi ár 179 font, ami 304 dollárnak felel meg, ez elfogadhatónak mondható.

Az Archos Oxygen 50b az első készülék kisebbik testvéreként jelenik meg, bár ez a méretből nem tűnik ki, hiszen ugyanazon 5 hüvelykes kijelzőre támaszkodik. Processzorként azonban a négymagos felépítésű MediaTek MT-6582 kapott helyet a burkolat alatt, amely 1,3 GHz-en fut, ezt pedig 1 GB RAM, egy 4 vagy 8 GB-os belső tároló, legfeljebb 64 GB-os microSD-kártya, valamint a már említett két kamera és akkumulátor teszi teljessé, tehát ez utóbbi jellemzők sem változnak. A készülék vastagsága azonban 8,6 mm-re nő, viszont az ár mindössze 129 font, ami 219 dollárnak felel meg, ez nyilván elsősorban a négymagos chip számlájára írható.

Mindkét okostelefon elérhető a brit piacon, a megjelenés pontos menetrendjét, az egyéb országok bevonását azonban nem részletezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #2
    1 Proci 8 mag, 1 Gb ram, és csak 2000mAh aksi, halott gagyi!
    De jobban néz ki mint egy Samsung!
  • SupraMKIII #1
    8 proci, 1gb ram? Ennek azért nekifuthatnának még1x...