Berta Sándor

Újabb országokban lesz elérhető a Chromecast

A következő hetekben számos országban kerül boltokba a Google televíziózást forradalmasító olcsó eszköze.

Mindezt Sundar Pichai, a társaság Android- és Chrome-fejlesztésekért felelős vezetője jelentette be a South by Southwest (SXSW) fesztiválon. A menedzser ezzel megerősítette Mario Queiroz szavait, aki tavaly decemberben úgy nyilatkozott, hogy a termék 2014-ben indulhat világhódító útra.

Sundar Pichai közölte, hogy a termékből eddig több millió darabot értékesíthettek, viszont azt nem árulta el, hogy mely országokban jelenhet meg először a Chromecast. Korábban kiszivárgott információk alapján Ausztráliában és Nagy-Britanniában kerülhet a boltokba. Azt sem lehet tudni, hogy a készüléket milyen áron kínálják majd a kereskedők, de valószínűnek tűnik, hogy az Amerikai Egyesült Államokban alkalmazott 35 dolláros árat vennék át a világ más részein is.

A Google nemrég elérhetővé tette a Chromecast fejlesztői csomagját, aminek segítségével külső cégek alkalmazásai és szolgáltatásai előtt is megnyílhat a termék használata. Ennek köszönhetően hamarosan egyre több olyan szoftver és honlap jelenhet meg, amelyek támogatják a Chromecastot és annak funkcióit. Az eszközt tavaly júliusban mutatta be a Google, azzal a céllal, hogy ismét megkísérelje meghódítani az okostévék területét. A cél elsősorban az internetes tartalmak elérhetővé tétele a háztartásokban már meglévő nagy képernyős televíziókon. A Chromecast leginkább egy USB-kulcsra hasonlít, de a HD-tévék HDMI-csatlakozójára épül. A megoldás tavaly augusztusban a HBO érdeklődését is felkeltette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomazin #5
    @Rizling:
    Nagyszerű, akkor effektíve egy reklámot olvastunk.
  • Rizling #4
    Persze sok hasonló cucc van, de ez a cikk kivételesen a Chromecast--ről irt. En négy hónapja használok egy ilyent, és nagyon megvagyok elégedve vele.
  • tomazin #3
    Jajj ne legyen már ez hír. Már 2éve legalább elérhetőek ezek a tv okosító cuccok, csak azokat nem a gugli csinálja. Elég rákeresni, hogy TVbox, de pl. az egyik termék ami már 2éve van a piacon az mk808, de van belőlük kismillió féle.
  • grobs #2
    Elérhető, kérdés tényleg akard-e ennyiért?
    http://www.edigital.hu/Multimedia_lejatszo_Android_mini_PC/Google_Chromecast_digitalis_HD_media_vevo-p370902.html

  • Hengelhoffer #1
    Hurrááá! Ausztráliában és Nagy-Britanniában boltokba kerülhet?! Nahát. Ez aztán a hír.
    Majd akkor szóljatok, ha itt elérhető.