Szekeres Viktor

Szilveszterkor is kell tévézni

Sas József és a Ponyvaregény olyan párosítást fog nyújtani a pezsgőáztatta éjszakán, hogy még az HBO meglepetésfilmjének sem lesz esélye.

Szilveszterkor bekapcsolod a tévét?
  • Igen.
  • Nem.
  • Csak a Himnuszra és az elnöki köszöntőre
Már 24 óra sincs hátra az évből, valószínűleg, már sokan kitalálták, hogy mivel fogják tölteni az év az utolsó éjszakáját. Mindenesetre, akinek nincs programja, annak sem kell szörfölnie a csatornák között, hiszen az alábbiak segítségével célzottan választhat magának néznivalót. Annak idején még a nagy csatornák mindent bevetetettek az év utolsó napja alkalmából, sok sajátgyártású műsorral készültek, de idővel tudatosult a vezetőkben, hogy minden felhajtás felesleges és sokkal jobban kijönnek anyagilag a szilveszteri hajtásból, ha konzervből dolgoznak. Néző úgy is akad mindig.


Az RTL Klub ennek megfelelően nem is erőlteti meg magát, hiszen 19:30-kor egy Sötét zsarukkal indítja az estét, hogy utána a Való Világ miatt behívjanak egy műsorvezetőt, aki levezényli az éppen aktuális és egyre kevésbé nézett összefoglalót. A kitartó nézők jutalma az RTL-től minden idők egyik leggyengébb feldolgozásfilmje, az Amerikai taxi lesz, hogy éjfél után egy másik, az IMDb szerint alig 5/10-es filmmel, a Gézhelyzet, avagy kórház a káosz szélénnel köszöntsék 2011-et.

Miképp az RTL Klub hivatalosan már a 19:00-s Fókusz Plusszal elkezdi a trombitálást, a TV2 is este hétkori indít egy szilveszteri Aktívval és nyilván némi bakiparádéval, hogy fél nyolctól Hajdú Péter vegye át a terepet a csatornán, aki 100 percben fog levezényelni egy Frizbi Hajdú Péterrel-különkiadást. A talkshow inkább tűnik majd revünek, hiszen érkeznek az ország legjobb mentalistái, stand up is lesz benne, valamint újabb sztárok állnak össze egy-egy Nagy Duettre. Ezt este kilenc után egy szilveszteri Sas-kabaré fogja követni, majd pedig egy humorosnak szánt zenés szórakoztató válogatás Retro B.U.É.K. 2011 címmel. A kötelező himnusz után a TV2 értelmesebb filmmel, az Euro túrával néz először 2012 szemeibe.


Az m1 már délelőtt, a Most a Buday! szilveszteri különkiadásával elkezdi "ünnepelni" december 31-ét, hogy 16:00-kor jelentkezzen a szilveszteri Maradj talpon! 90 percben - hogy mivel készülnek Gundel Takács Gáborék, az legyen meglepetés. Egy disznóvágással foglalkozó Gasztroangyalt követően Ákos 2011-es Arénakoncertjét lehet megnézni. A Híradó után Poén Péntek - szombaton, a L'art pour l'art Társulat Banán, pumpa, kurbli című sorozata érkezik a negyedik részéhez, majd a Bagi-Nacsa-féle Szálka akadhat a nézők torkán. 21:55-től Határtalan zene címmel ezután szilveszteri gálaműsort ad az m1 a Szolnoki Szigligeti Színházból, majd pedig Schmitt Pál köztársasági elnök olvassa fel súgógépből újévi köszöntőjét. 2012 első műsoraként a királyi tévé válogatást ad klasszikus kabarékból, filmet csak 2:50-től sugároz a közszolgálati csatorna, a 200 szál cigi mondjuk ugyancsak nem a filmművészet csúcsa.


Akad még pár adó, mely készül valamilyen műsorral az év utolsó napjára. A Duna Televízió Mága Show-val, Zimmer Ferivel, valamint a Kívánságkosár szilveszteri különkiadásával vezeti fel a nap fő attrakcióját, a már említett köztársasági elnöki beszédet, hogy mindezt egy Macska-jajjal vezesse le. Az ATV-n Bagi-Nacsa- és Sas-konzerveket követően Fásy Ádám fog szórakoztatni, az Echo Tv-n Cigányvarázs gálaestet fog adni, s meglepetésre még a Hálózat TV is kedveskedik mikronnyi nézőközönségének: 21:30-tól Szalai Vivien oknyomozó riporter, írónő lesz a Bencze-show vendége, majd jön 22:00-tól a Házibuli Szilveszterkor Attilával és vendégeivel - a műsorvezető-házigazda: Tilinger Attila, vendégei között pedig Bódi Gusztitól kezdve Csocseszen át Kaczor Feriig mindenki ott lesz, aki számít.


Jó év volt 2011?
  • Igen.
  • Nem.
Persze nem mindegyik csatorna kerít nagy feneket a Szilveszternek: a Universal Channel például Wyatt Earppel köszönti 2012-t, de a VIASAT3 sem törődik azzal, hogy 0:00 két műsorszám közé essen, ott a Ponyvaregény visz át minket az új évbe, hogy utána a remek Letaszítva című Denzel Washington-krimit nézhessük meg. Az HBO a Ha/Ver után szokás szerint egy meglepetésfilmet ad az új év első filmjeként, aminek a címét csak az ismeri, aki nem akarja. (Egy előre hozott premierről lesz szó, a hossza hivatalosan 142 perces.) Az HBO egy Lady Gaga Presents: The Monster Ball Tour at Madison Square Garden-koncert után a Brünóval fog támadni, a Film+ a Van Damme-féle Bosszú mindhaláliggal és lehúzós Harminchattal, a Filmmúzeum két zseniális filmmel, a MASH-sel és a Fargóval, az AXN pedig a Da Vinci-kóddal. Aki pedig inkább röhögne, annak a Comedy Centralon az idei év nagy vesztesének, Charlie Sheennek az alázását ajánljuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ADAMEX9 #2
    Házibuliban tévézni? Kizárt!
  • Béka Benő #1
    Az HBO meglepetésfilmje egy igazi, EREDETi alkotás lesz !
    He-he-he !