Berta Sándor

Az okostelefon és a táblagép lesz a karácsony sztárja

Az idén egyértelműen az okos-, illetve a mobiltelefonok és a táblagépek uralják a felhasználók karácsonyi kívánságlistáját. A németek közel kétharmada szeretne az év végén valamilyen csúcstechnikás kütyüt vásárolni.

A BITKOM szakmai szervezet által megkérdezett felhasználók 16 százaléka mondta azt, hogy legjobban egy okostelefonnak vagy mobiltelefonnak örülne. 13 százalékuk egy táblagépet szeretne kapni vagy venni, míg 11-11 százalék szavazott a televíziókra és a digitális fényképezőgépekre. A játékkonzoloknak és a digitális képkereteknek csak az ajándékot várók 8-8 százaléka örülne, míg a kívánságlista végén egyértelműen a DVD-lejátszók (7 százalék) és az MP3-lejátszók (6 százalék) szerepelnek.


"Az új tábla PC-k egyértelműen a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok közé tartoznak" - jelentette ki prof. Dieter Kempf, a BITKOM elnöke. A felhasználók 64 százaléka tervezi, hogy közvetlenül a karácsonyt megelőzően nagy értékű szórakoztató elektronikai vagy számítástechnikai eszközöket vásárol. Mindez azt jelenti, hogy várhatóan 46 millió személy rohamozza majd meg az online boltokat és az áruházakat. Tavaly ez a szám még csak 42 millió volt, vagyis egyre többen szeretnének IT-termékeket kapni vagy ajándékozni a szeretteiknek.

A csúcstechnikás eszközöket elsősorban a fiatalok szeretik. A 14 és 29 év közöttiek 78 százaléka akar vásárolni vagy ajándékozni okostelefont, táblagépet, illetve más készüléket. A fiatalok körében szintén a tábla PC-k a legnépszerűbb ajándékok, a megkérdezettek 30 százaléka választana ilyen eszközt ajándékként. Az 50 és 64 év közöttiek 54 százaléka viszont leginkább egy mobiltelefont, számítógépet vagy televíziót szeretnének kapni, illetve venni. A 65 éves vagy annál idősebb felhasználóknál viszont ez az arány már csak 31 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • R1c0 #6
    @night: a magyar meg megoldja hitelből ugyebár... Inkább az a baj, hogy Q1-ben jönnek a Tegra 3-as tabletek a mostanihoz 2x teljesítménnyel, úh amit most vesz fél év múlva elavult.
  • Komolytalan #5
    Ha azt nézzük mire jó, akkor inkább 20 az a 120. Persze ettől többe kerül, de fél kiló aranyozott kutyaszar előállítása is sokba kerül, mégse fizetnék érte.
  • Vorpal #4
    100-120 ezer Ft egy táblagépért már elfogadható ár (pl. Acer)
  • DjDano #3
    Az okostelefon OK, de a tábla Pc még borzalmasan túlárazott, egyetlen kivétel talán az Amazon Kindle Fire
  • Zoliz #2
    Istenem ha Steve Jobs még velünk lenne mi lenne velünk... Milyen áldást hozna ránk az emberek meghülyítésére..
  • nlght #1
    Ne hasonlítsuk már össze a decemberi német átlag fizu és a magyar átlagfizu elköltési módját...