Alex

Full HD 3D videófelvétel digitális távcsővel

A Sony két digitális távcsővet mutatott be, melyek Full HD minőségben képesek 3D videórögzítésre, sajnos meglehetősen borsos áron.

A DEV-3 and DEV-5 kódnevű távcsővek tízszeres optikai nagyításra képesek (3D módban ez 5,4-szeresre csökken), elektronikus keresőt építettek beléjük és képérzékelőjük egy kompakt fényképezőgépekben használatos 7 megapixeles CMOS chip. Az 1080p felbontású videókat AVCHD formátumban rögzítik. Természetesen van bennük képstabilizátor és autofókusz, a lencsék fényereje f1.8 - f3.4. A kiadott közlemény szerint ideálisak a természet megfigyelésére, és a látottak sztereó hanggal egy gombnyomással megőrízhetők az utókornak. Kialakításuknál éppen ezért arra törekedtek, hogy beleolvadjanak a környezetbe, ne árulják el a megfigyelő helyét, ezért nincsenek rajtuk zavaró gombok vagy egyéb külső részletek.


A gyártó közleménye szerint akkumulátoruk egy feltöltéssel két órányi 2D mozgóképet tud rögzíteni Memory Stick kártyára, melyet USB vagy HDMI csatlakozón keresztül tölthetünk le róla. (A sztereószkopikus 3D film visszanézéséhez természetesen 3D tévére van szükség.)


A meglehetősen súlyos szerkezetek (1.2 kg) novemberben lesznek kaphatók, a DEV-3 ára 1400 dollár lesz. A DEV-5 modellben van digitális zoom, GPS (mely fotóknál automatikusan hozzáadja a készítés helyét) és néhány további felszerelés (hordtáska, lencsetakaró, stb.), emiatt kisöccsénél 600 dollárral drágább, 2000 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kurosora #17
    Vajon mekkora a lencsék átmérője? Szürkületben ugyanis nem mindegy, hogy 40 mm, vagy 70 mm... És akkor még az optikai minőségről nem is beszéltünk.
  • hangulati #16
    sebaj, luk- luk. :)
  • Omega #15
    Luke pont a rossz oldalán néz bele.
  • B0nFire #14
    Csém, banyek, Luke is megirigyelhetné ez után:

  • cloud.strife #13
    Na hát ezt a cuccot nem tudom hova tenni..... :)
  • Cefet #12
    Banyek, nekem is ez volt az első gondolatom!Lucas nagyon jó munkát végzett, vagy csak a Sony akart kedveskedni neki... Kíváncsi lennék, vajon belenézve is hasonló lenne a látvány, mint amit Luke látott?
  • Gerhard #11
  • narumon #10
    Miért? Ha valaki kukkolni akar eddig is megtehette egy egyszerű digitális fényképezővel, azok még közelebbre is hoznak...
  • Andr0 #9
    1400+600=2000
  • globint #8
    Ne csodálkozz, ilyen már jó pár éve létezik a hadseregnél.
    A felmesek meg onnan gyakran "merítenek".