Alex

Tizenegy új fényképezőgépet mutatott be a Sony

A Sony hat belépőszintű kompaktot és öt Cyber-shot családba tartozó, már különlegesebb képességekkel bíró fényképezőgépet mutatott be.

A Sony DSC-H70 és DSC-T110 fényképezőgépek 16 megapixeles CCD szenzort és 3 collos hátsó LCD-t (a 110 esetében érintőképernyővel) tartalmaznak. Van bennük optikai képstabilizátor, és képesek 720p minőségű videófelvételre. Optikájuk 10, illetve 4-szeres nagyításra képes, 25 mm-ről induló lencséket kaptak. A W510, W530, W560 és W570 szinte alig különböznek egymástól: 12-16 megapixelesek, hátuljukon 2,7, illetve 3 collos képátlójú LCD van.

Klikk ide! Klikk ide!
Sony DSC-H70 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Sony Cyber-shot J10 szintén 16 megapixeles CCD szenzort kapott, 4 GB-os memóriája bőven elegendő tárkapacitást jelent a felvételek tárolására, s újdonság a kamera vázában megbújó USB is. Ezt egy PC-be dugva a készülékre installált PMB Portable szoftver a felvételek gyors publikálását teszi lehetővé a fájlmegosztó és közösségi oldalakon. A J10 ugyancsak rendelkezik a Sweep Panorama és Intelligent Auto funkciókkal.

Klikk ide! Klikk ide!
Sony DSC-W570 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az új modellek kivétel nélkül megkapták a Sweep Panorama funkciót, amellyel egyszerűen készíthetők extra-széles panorámafelvételek. Használatához az exponálógomb nyomva tartása mellett körbe kell mozgatni a fényképezőgépet, és a Cyber-shot automatikusan egymáshoz illeszti a képek sorozatát, egyetlen panorámaképet hozva létre. A fényképezőgépek SD/SDHC memóriakártyákat tudnak fogadni.

Klikk ide! Klikk ide!
Sony Cyber-shot J10 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ezeknél jóval izgalmasabbak a DSC-TX100V, DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 és DSC-WX7 típusok. Mindegyikük 16 megapixeles, és a gyártó közleménye szerint ezek a világon az első "3D Still Image" móddal rendelkező kompakt digitális készülékek. Ez azt jelenti, hogy egyetlen objektív és képalkotó szenzor alkalmazásával képesek 3D-s képeket készíteni. Mind az öt fényképezőgép 16,2 megapixeles felbontás mellett képes a 10 kép/mp sorozatfelvételre. Az objektívek 10x-es optikai zoommal rendelkeznek, ismerik a HDR (High Dynamic Range) módot, amivel az erősen megvilágított képrészleteket a középtónust illetve a mély árnyékokat egyetlen képben tudja rögzíteni a fényképezőgép.

A 3D képeket “3D Sweep Panorama" vagy az új “3D Still Image" módban lehet felvenni. Utóbbinál a fényképezőgép ugyanabból a szögből két, más-más gyújtótávolsággal rendelkező képet készít, amelyből mélységet kalkulál, majd ezen információ alapján készíti el a bal-, és jobb szem számára - együtt 3D felvétellé összeálló - a képeket. A fotók megtekinthetők 2D-ben, vagy a kompatibilis 3D tévéken. (A 3D látvány eléréséhez HDMI kábelek illetve 3D aktív záras szemüvegek szükségesek).

Klikk ide! Klikk ide!
Sony DSC-HX7V - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Sweep Multi Angle mód egy szimulált 3D világot hoz létre, azaz a készülék kijelzőjét előre-hátra mozgatva maga a látvány is változik. Ennél a felvételi módnál különböző szögekből 15 kép készül, majd egyesítve őket jön létre a 3D-s szimulált kép, amely már a kijelzőn is megjelenik. A Superior Auto illete Intelligent Auto módok esetében automatikusan felismerik a leggyakoribb fotós szituációkat, amelyet kiegészít az a képesség, hogy egy felvétel valójában 6 kép sorozatából áll össze, pozitívan befolyásolva az élességet, a dinamikus tartományt illetve a zajszintet. A fényképezőgép menü gombjával könnyen elérhető, részletes felhasználói útmutató mindig rendelkezésre áll, nem szükséges a papíralapú verziót elővenni. Ez a képesség a W510 és W530 modelleken kívül az összes új fényképezőgépben megtalálható.

Klikk ide! Klikk ide!
Sony DSC-TX100V - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A "Background Defocus" (elmosódott háttér) mód esetén két, különböző fókuszbeállítással rendelkező kép készül egymás után, majd egyetlen képben egyesülve jön létre a kis mélységélességű fotó, ahol a kép éles tárgya a kissé elmosódott háttérben még inkább hangsúlyossá válik. A "Soft Skin" (bőrkorrekciós) mód a látható bőrhibákat és ráncokat korrigálja, a "Natural Flash" (természetes hatású vaku) a színegyensúlyért felel, még természetesebb felvételeket eredményezve.

Ezek után jöjjenek a lényeges eltérések. A WX10 7x-es, F2.4 fényerejű 24mm széleslátószögű objektívvel illetve nagysebességű, lineáris fókusszal büszkélkedhet. A DSC-WX7 5x-ös 25mm széleslátószögű objektívet kapott a táj-, illetve csoportképek megörökítésére. A Cyber-shot HX7V beépített GPS rendszerével illetve iránytűjével már nemcsak a helyszín, hanem a felvétel iránya is rögzíthető.

Klikk ide! Klikk ide!
Sony DSC-WX7 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Cyber-shot TX100V a gyors mozgások rögzítésére ideális, Full HD videofelvételre alkalmas. Nem kevesebb, mint 50 darab progresszív 1920 x 1080-as képkockát tud felvenni, azaz kiválóan alkalmas sport-, illetve bármely más, gyorsmozgású jelenet rögzítésére. 8,8 cm-es (3,5") OLED érintőképernyővel rendelkezik, amely az LCD-kijelzőkkel összehasonlítva keskenyebb és - a filmfelvétel esetén különösen előnyös - gyorsabb válaszidő mellett képes a mélyebb feketék és a gazdag színvilág megjelenítésére.

A DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 és a DSC-WX7 fényképezőgépek 50i 1080 AVCHD minőségű videókat rögzítenek. A videó-, és fényképfelvételre külön gombok szolgálnak, míg a kettős felvétel (Dual Rec) módban videofelvétel alatt is készíthető a mozgókép rögzítésének megszakítása nélkül fotó (a kettős felvétel nem támogatott 50p módban).

Klikk ide! Klikk ide!

A TX10 5 m mélységig vízálló, emellett kibírja a -10 C-os fagyot is és az akár 1,5 méterről történő leejtést is elviseli. A pormentességet a levegőmentes kialakítás biztosítja, így használható olyan helyen is, ahol a por más készüléket egyszerűen tönkretenne. A WX10 nagysebességű lineáris autófókusszal rendelkezik. A fókusz beállítását a lencsetagot mozgató léptető motor helyett a DSC-WX10 mágneses tekercset alkalmaz (mint a hangsugárzók esetén) a lencse lineáris mozgatására: így forgatás nélkül, közvetlenül előre-hátra mozgatással megoldható ezzel a gép élességállítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gosub #2
    Elég lett volna 1-2 valóban új gép.
  • cloud.strife #1
    Innovatív, mint mindíg. :)