Alex

Külső LCD monitor DSLR fényképezőgépekhez

A Sony 5 collos külső, a digitális tükörreflexes fényképezőgépekre csatlakoztatható LCD kijelzőjét a készülékkel nagyfelbontású videókat készítőknek ajánlja.

A Sony bejelentette 5 collos, a DSLR készülékekre csiptethető monitorát. A CLM-V55-re HDMI bemenetet szereltek. A kijelző felbontása 800 x 480 pixel, 1 millió 152 ezer képpontot tud megjeleníteni. A WVGA panel lehajtható/forgatható, így tetszőleges szögből használható, akár még önarckép felvételekor is. A tartozék adapter segítségével a legtöbb cserélhető objektíves digitális fényképezőgéphez illetve HD videokamerához könnyen csatlakoztatható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Számos professzionális funkciója segíti a cserélhető objektíves fényképezőgéppel rendelkező felhasználókat a fényképek illetve minőségi HD videófelvételek készítése során. A “pixel magnification" (pixelnagyítás) mód a képélességről pontos vizuális információt nyújt, hiszen a Full HD kép tetszőleges részlete nagyítható ki. Ez kiegészül a colour peaking technológiával, ami hangsúlyossá teszi a fókuszált képrészletek kontúrjait.

A vezérlőtárcsával a monitor beállításait gyorsan és célzottan, a felvételt zavaró hatások nélkül lehet változtatni. A változtatható paraméterek között van a képarány (16:9/4:3), a hangerő, a fényerő, a kontraszt, a színtónus és a színhőmérséklet. Az LCD fényereje automatikusan változhat a környezeti fénytől függően. A kijelzőn megjelenő markerek mutatják a 16:9 és a 4:3 képarány pontos határait. Még egy beépített mono hangszórót is raktak rá, ami mellett az audioanyag rögzítését szolgáló jack bemenet is megtalálható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A fényképezőgéptől a monotorig a jelek a tartozék HDMI kábel segítségével jutnak el, miközben a tápellátást akkumulátorral vagy hálózati adapterrel (mindkettő opcionális) lehet megoldani. A hordozható LCD videó monitor 2011. márciusától lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lateralus #6
    nem
  • Thaison #5
    Nekem azért egyszer kétszer jól jönne egy ilyen, bár nem tudom hogy mennyibe fog kerülni és hgy megéri-e az árát. Mindenesetre jó cucc. Az ilyenek vízállóak?
  • kpbendi #4
    Eddig is használtak külső LCD-t a filmesek, ha DSLR-re forgattak, mert máshogy nem lehet normálisan élességet állítani. A sony cucca attól érdekes, hogy direkt a filmes DSLR piacnak szánták.
  • narumon #3
    Hobbi fotós nem vesz ilyet. A profik (leginkább a filmesek) viszont egy külön LCD nélkül nem mozdulnak sehova. Musthave ugyanis.
  • qwas #2
    Ez valami hihetetlenül gagyin néz ki. Biztos nagyon kényelmes lehet vele dolgozni. A hobby fotós meg pláne rajongani fog érte.
  • gemihu #1
    Sajnos tény,hogy az lcd kijelzőkön nem lehet normálisan visszanézni a képet. Én tableten gondolkodtam eddig,hogy talán elég lenne azon visszanézni,mert amit én fotózok az nem mozdul el többnyire és nem is pénzért csinálom, de egy profi biztos örülne egy ilyen kütyünek.