Gyurkity Péter

Droid HD, Droid Bionic és HP Pre 3

A Google által történő felvásárlását közvetlenül megelőzően a Motorola több okostelefont is piacra dob, a HP pedig Európában mutatja be legújabb megoldását, amelynek részleteit már februárban ismertették.

Ezúttal három új érkezőről számolhatunk be egyazon cikkben, bár ezek közül csak egyetlen készülék kapható, a másik kettő várhatóan az elkövetkező hónapokban jelenik meg. A Motorola háza táján két fejlesztésről jelentek meg újabb képek, így ezeket vesszük előre, némi hardveres információval körítve.

A Droid Bionic esetében a korábbinál élesebb, hitelesebbnek tűnő felvételeket vehetünk közelebbről szemügyre, bár a technikai specifikációt illetően nagy meglepetésre nem számíthatunk az előzetes beszámolókhoz képest. 1 GHz-es ikermagos TI OMAP 4430 processzor, 1 GB RAM, 4,5 hüvelykes kijelző, valamint 8 megapixeles hátoldali kamera, microUSB és HDMI található a listán, egyelőre ennyit tudunk a készülékről. A Droid HD szintén 4,5 hüvelykes érintőképernyővel érkezik, amelynek felbontása minden bizonnyal 1280 x 720 pixel lesz, a 8 megapixeles hátoldali kamerát (1080p felbontású felvételek készítésének lehetőségével) itt egy elülső példány egészíti ki videochat céljából, ezekhez pedig microSD, microUSB, illetve HDMI kimenet sorakozik fel, 8,5 és 9 mm közötti vastagsággal. A megjelenésre, vagy további információkra szeptembertől számíthatunk.

A HP eközben az Egyesült Királyságban dobta piacra saját Pre 3 okostelefonját, amelyet elsőként még februárban mutattak be. Időközben a hivatalos megerősítés is befutott, így már tudjuk, hogy a brit vásárlók 300 fontért juthatnak hozzá a készülékhez (hűség nélkül), bár az némi meglepetést okozott, hogy elsőként ők kóstolhatnak bele a legújabb webOS készülék szolgáltatásaiba, hiszen a HP számára egyértelműen az USA számít hazai pályának.


A telefon pontos mérete 111 x 64 x 16 mm, súlya 156 gramm, ehhez 1,4 GHz-es Snapdragon processzor, hátoldali 5 megapixeles és egy elülső kamera társul, 3,58 hüvelykes érintőképernyővel (480 x 800 pixel), 512 MB RAM, 8 GB-os belső tároló, valamint kicsúsztatható QWERTY-billentyűzet kíséretében. A listán továbbá WiFi, Bluetooth 2.1, GPS, gyorsulásmérő, iránytű, valamint egy 1230 mAh-ás akkumulátor kapott helyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • thsanyi5 #3
    Tetszik a kicsúsztatható billentyűzet. Jó hogy vannak benne gombok is és nem csak érintőképernyő.
  • ProgServ #2
    Ez a Droid HD..szép! :)
    Az árcédulája kicsit erős lesz valószínű.
    Egyébként Windows7 fonom van, de az Android sem ördögtől való. :)
  • asysoft #1
    Kíváncsi vagyok, hány Pré3-at fognak eladni most, hogy a HP elhagyja a WebOS-t... Kár érte, nekem tetszett, mondjuk azt nem értem, miért kellett mindegyik eszköznek kb ugyanúgy kinéznie (ok, volt egy Pixi is).