Gyurkity Péter

DROID X2 és T-Mobile okostelefonok

A Motorola újabb változatról rántotta le a leplet, amely több érdekes jellemzővel érkezik, a T-Mobile háza tájáról pedig a tengerentúli tervek és a várható menetrend szivárgott ki, több készülékkel együtt.

Ami a Motorola bejelentését illeti, itt hivatalos sajtóközlemény áll rendelkezésünkre, amelyből megismerhetjük a DROID X2 fontosabb részleteit. Ebből megtudhatjuk, hogy első körben a Verizon jut majd hozzá a telefonhoz, amely azonban online módon már előrendelhető, illetve hogy operációs rendszerként az Android 2.2 kap itt szerepet, amely természetesen frissíthető lesz a 2.3-as verzióra.

A DROID X2 (amely a szolgáltatónál kétéves hűséggel 200 dolláros áron lesz kapható) 4,3 hüvelykes érintőképernyős kijelzővel érkezik, karcolások elleni védelemmel, Gorilla Glass kivitelben, qHD felbontással (960 x 540 pixel). Processzorként egy 1 GHz-es Tegra 2 kapott helyet a burkolat alatt, ezt 8 megapixeles hátoldali dual-LED flash kamera egészíti ki, amellyel akár 720p felbontású videót is készíthetünk, a listán pedig megtalálható az SD-csatlakozó (alapesetben egy 8 GB-os tárolóval együtt), mobil hotspot támogatás, FM rádió, valamint HDMI-kimenet és egy 1540 mAh-ás akkumulátor.


A T-Mobile útiterve - legalábbis a kiszivárgott adatok szerint - számos új készüléket tartalmaz, ezeken az amerikai megjelenés ellenére is érdemes átfutni, hiszen itt nyilván több érdekesség landolhat majd az európai piacokon is. Látunk itt HTC megoldásokat (ilyen a júliusban megjelenő Marvel, amely tulajdonképpen egy módosított Wildfire S, illetve a Doubleshot, amely viszont az új myTouch 4G Slide lesz, továbbá a G-Infinity és a Bresson, amelyek debütálási dátuma még nem ismert), Blackberry változatokat (a Monza, a Bold Touch és az Apollo), valamint a Samsung üdvöskéit (a Hercules, amely az Android-vonal új zászlóshajója lehet a maga 4,5 hüvelykes kijelzőjével és 1,2 GHz-es ikermagos Qualcomm chipjével).


A HTC Bresson állítólag 16 megapixeles kamerával jelenne meg, ez lenne az egyik fontos újítás, a Windows Phone 7.5 mellett, amelyre viszont csak a szeptembert követő megjelenés alapján következtetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #6
    Ahogy írták, egyrészt kisebb pixelméret miatt nőni fog a szenzorokon a zaj, másrészt ez tipikusan nem olyan dolog, amit "papíron" össze lehet venni, sok tényező közrejátszik (szenzor mérete/-típusa/lencse/szoftver/stb). Például 5 Mpixeles kamerával rendelkező iPhone4 (mást most hirtelen nem találtam) vs HTC Mozart (8MPixel) 100% méret. Azt hiszem ez magáért beszél, HTC irtózatos zajszűrést szokott a képekre tolni (lásd még 5Mpixeles HTC Trophy-t, már-már festménynek tűnik:))
  • G_ArchAngel #5
    Nem.
    Mivel kicsi a szenzor, igy minosegromlas fog bekovetkezni.
  • Ferrer #4
    Miért? A nagyobb felbontás egyértelműen jobb, részletesebb. Csak nagyíts bele egy VGA felbontású képbe, kockákat fogsz látni..
  • asysoft #3
    Már önmagában vicces a 16 MPixeles adat, de külön élt ad neki, hogy a HTC hozza ki az eszközt...:) Komolyan sajnálom a júzert, aki megveszi (mert gondolja biztos jó képet csinál, hiszen "több->jobb"), s fotózás során homályos szart fog kapni eredményül. Szeretem a HTC-t, mármint csináltak jó eszközöket, de amit kamera néven művelnek, az még viccnek is erős.
  • sanyicks #2
    Miért? készíthetsz vele sok megás képeket hogy ne maradjon ügyesen a rom :)) bár egyszerűbb lenne egy random szám generátorral feltölteni úgy a 3 mpixel fölötti pixeleket, kb hasonló eredményt kapnánk.
  • Mr_Rob #1
    16 megapixel...LOL!