Gyurkity Péter

Nokia N9 és Motorola XT531 részletek

Bár a Nokia már hetekkel ezelőtt bejelentette első MeeGo okostelefonját, a pontos megjelenési dátummal azóta is adósak. A Motorola belépő szintű változattal, a Samsung a Galaxy S II nagyobb verziójával kísérletezik.

Június végén mi is beszámoltunk az N9 bejelentéséről, azóta azonban a cég háza táján csönd uralkodik, még mindig nem hozták ugyanis nyilvánosságra, hogy pontosan mikor is szándékoznak piacra dobni az okostelefont. Nos, a hivatalos svéd portálon most egy visszaszámlálás bukkant fel, amely alapján szeptember második felére, talán 23-ára tehetjük a rajt dátumát, bár ez még nem jelenti azt, hogy minden egyes országban ekkor jelenik meg a készülék.

Emlékeztetőül, a Nokia N9 elsőként épít a MeeGo operációs rendszerre, ehhez pedig 3,9 hüvelykes AMOLED-érintőképernyő (854 x 480 pixel felbontással), 1 GHz-es TI OMAP 3630 processzor, 1 GB RAM, 16, illetve 64 GB-os belső tároló, hátoldali 8 megapixeles dual LED flash kamera (720p felbontású videók rögzítésével), elülső kamera, GPS, NFC, WiFi, Bluetooth 2.1, valamint microUSB társul, a képet pedig egy 1450 mAh-ás akkumulátor, quad-band GSM és HSDPA 14.4 Mbps támogatás teszi teljessé. A telefon három színben lesz kapható a tervek szerint.

A Motorola eközben belépő szintű változatot jelentett be, amely elsőként Kínában bukkan fel XT531 néven, míg Európában szeptember tájékán jelenik meg, Fire XT néven (vagyis a Fire után másodikként a sorozaton belül), Latin Amerikában pedig Spice XT lesz a neve. Ez egy olcsóbb készülék Android 2.3-mal és a Moto Switch felülettel, 8 órás beszélgetési időt és 28 napos készenlétet biztosítva (3G-üzemmódban). A telefon pontos méretei 114 x 62 x 11,95 mm, a kapacitív érintőképernyő 3,5 hüvelykes (480 x 320 pixel), ezt 800 MHz-es processzor, 512 MB RAM, microSD, 5 megapixeles hátoldali kamera, elülső VGA-kamera, aGPS, WiFi, gyorsulásmérő, e-iránytű, FM rádió, valamint egy 1450 mAh-ás akkumulátor egészíti ki.


A T-Mobile USA saját változatot mutatna be a Samsung Galaxy S II okostelefonból, amely Hercules néven érkezne a tengerentúlon, szeptember 26-i megjelenéssel, 4,5 hüvelykes Super AMOLED Plus kijelzővel (800 x 480 pixel), 1,2 GHz-es Qualcomm chipppel, 1 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, 8 megapixeles hátoldali kamera, NFC, illetve HSDPA 42 Mbps kíséretében. Hivatalos információ az elkövetkező napokban jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #1
    Kíváncsi vagyok, milyenek lesznek a tapasztalatok az N9-el.