Alex

Projektor és merevlemez a videókamerában

A Sony legújabb HandyCam videókamerájába 220 GB-os merevlemez és egy miniatűr projektor került. Azonnal a falra vetíthetjük a felvett anyagot.

A kompakt fényképezőgépekhez hasonlóan a belépő szintű videókamerák szegmensét is veszélyeztetik az egyre többet tudó mobiltelefonok, éppen ezért a gyártók meglepő újításokkal próbálnak talpon maradni. A Sony legújabb próbálkozása a HDR-PJ50, egy 7 megapixeles HD felvételre képes kamera, melybe egy Pico projektort építettek. Tíz lumenes fényereje a gyártó közlése szerint három méter távolságig elegendő, ilyenkor a sík felületre vetített kép mérete 60 coll, azaz 150 centiméter, felbontása azonban mindössze 640 x 360 pixel. A filmélményt Dolby 5.1-es térhatású hangfelvétel egészítheti ki, de van rajta mikrofonaljzat is.




Egyebekben a HDR-PJ50 egy átlagos videófelvevő 3 collos érintésérzékeny LCD kijlezővel. Ismeri a Sony megszokott digitális trükkjeit, mint az arc- és mosolyfelismerés, ráadásul éjszakai felvételekhez egy LED-es lámpát is beépítettek. 29.8 mm-es stabilizált optikája 12-szeres nagyításra képes, az anyagot pedig egy beépített, 220 GB-os merevlemezen tárolja. Akinek ez nem lenne elég, Memory Stick kártyával bővítheti ezt ki. A filmeket USB porton át tölthetjük le számítógépünkre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gosub #9
    A handycam AF-el azért nincs akkora gond, mert marha nagy a mélységélességük, ezért a kisebb pontatlanság meg a pici ide-oda fókuszálás sokkal kevésbé jelent problémát, mint a DSLR videózásnál.
  • Tetsuo #8
    Minek? A D7000-nek is eleg gagyi az AF-je movie kozben. Igazabol a handycameket nem ismerem...
  • Everest07 #7
    Nézz körül Nikonéknál!
  • Tetsuo #6
    Fenykepezogepben nincs projektor! :)
    Kolunben is, autozoom gondolom jobb a kis cam-ekben, nem?
  • narumon #5
    Szerintem az egész handycamezés már rég halott. A fényképezőgépek lelépték őket minden szempontból, csak tájékozatlan ember vesz handycamet...
  • nextman #4
    1200 $ :/(
  • bestpixel #3
    Sajnos, ezek a kis kivetítők akkor dőlnek dugába, amikor éppen használni akarjuk őket: ha bármilyen szinten is élvezhető (tehát akár éppen csak látható) képet akarunk, akkor mindenekelőtt egy sötét szobát kell keresni. Az LCD viszont sokkal többször használható, így a kivetítőnek nincs sok értelme (ráadásul az energiát is nagyon eszi). Ha már olyan helyen vagyunk, ahol lehet használni, ott biztosan találunk legalább egy tévét, vagy monitort szgéppel együtt, amiknek nagyságrendekkel élvezhetőbb képük van.
  • Tetsuo #2
    Még True HD hang kene bele, beepitett hangszorokkal. :S
  • okosan gyerekek #1
    jó lenne, ha nem visszafelé fejlődnénk és ezeket a hardware elemeket nem sajátítanák ki egy amolyan utólagos pukedlivel, hogy "jaj, ezt talán mégsem kéne MÉG mobiltelefonokba"... hol a Samsung Galaxy Beam????