Spencer

Panasonic újdonságok: digitális kamera és fényképezőgép

Az elsősorban a Panasonic márkanevű termékeiről ismeretes Matsushita Electric Industrial Berlinben megrendezett IFA (Internationale Funk Ausstellung) rendezvényt használta fel arra, hogy bemutassa legfrissebb újdonságait, konkrétan egy digitális kamerát és egy digitális fényképezőgépet.

A Panasonic SV-AV100 típusjelzésű digitális kamkorder MPEG2, illetve MPEG4 videoállományokat rögzít, még pedig Secure Digital memóriakártyákon. Mivel az SV-AV100 esetében nincs szükség kazetta-, vagy éppen lemezkezelő mechanizmusra, a szerkezet sokkal kisebb méretekkel rendelkezik, mint az egyébként sem túl nagy méretű, hagyományos videokamerák. A Panasonic munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy mivel az új kamkorder közvetlenül Secure Digital memóriakártyákra dolgozik, a segítségével rögzített videofelvételeket minden korábbinál könnyebben és gyorsabban lehet átmásolni személyi számítógépekre.



Panasonic SV-AV100

Említést kell tennünk azonban a Panasonic újdonságának egyik legnagyobb hátrányáról is, ami nem más, mint az SD kártyák relatíve magas ára, illetve kis adattároló kapacitása. A Panasonic SV-AV100 MPEG2 üzemmódban legjobb képminőség mellett alig több mint tízpercnyi mozgóképet képes eltárolni egy 512 MB kapacitású, ennek megfelelően pedig korántsem olcsó, mintegy 250 dollárba kerülő Secure Digital memóriakártyán. Összehasonlításképp, egy 120 perces MiniDV kazetta ma átlagosan 16 dollárba kerül.




Panasonic SV-AS10 - Lara Croftok mutatták be

A japán székhelyű gyártó munkatársai ezzel párhuzamosan egy új digitális fényképezőgépről, az SV-AS10 típusjelzésű újdonságról is a mostani IFA szakkiállításon rántották le a leplet. Az egy centiméter vastag, öt centiméter széles, illetve tíz centiméter hosszú fényképezőgép tömege alig 57 gramm, integrált CCD szenzora pedig 2 megapixeles felbontással rendelkezik, melynek segítségével maximum 1600x1200 pixeles fényképek készíthetők. Érdekesség, hogy a masina MP3, AAC, illetve WMA zenefájlok lejátszására, illetve hangrögzítésre is képes.

Az októberben forgalomba kerülő Panasonic SV-AV100 1425 dollárba, a Panasonic SV-AS10 pedig 360 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!