MTI

Készlethiánnyal indult a 4G iPhone nemzetközi bemutatója

Készlethiánnyal kezdődött az Apple legújabb, negyedikgenerációs telefonjának világpremierje. A Japánban, Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban csütörtöktől kapható 4G iPhone-ra egy nap alatt 600 ezer előrendelést regisztráltak.

Az új Apple-kütyüt az időeltolódás miatt elsőként a tokiói vásárlók vehették át. Az előrendeléses és az utcáról betérő vásárlókat külön sorokba állították. A japán fővárosban várakozó ötszáz vásárlóhoz képest Londonban már ezrek álltak sorban a - bemutató miatt korábban, már reggel hétkor kinyitó - márkakereskedők előtt. Az Apple és a kaliforniai vállalattal szerződésben álló mobilszolgáltatók korábban jelezték, hogy a rendkívüli érdeklődés miatt készleteik erősen korlátozottak. Ráadásul az Apple szerdán közölte, hogy a fehér változat gyártási problémák miatt július második feléig biztosan nem lesz kapható.

Elemzők szerint a június 26-án záruló negyedévben az Apple az előző és az új modellekkel együtt összesen 8,1 millió darabos iPhone-eladással büszkélkedhet. Ez a mennyiség a következő negyedévben akár 12 millióra is emelkedhet, ha a keresletnek megfelelően a gyártásnak is sikerül felvennie az iramot. Az iPhone 3GS tavalyi megjelenésekor három nap alatt elfogyott egymillió darab az új készülékből, ezzel az eredménnyel az Apple könyvelheti el az eddigi legsikeresebb okostelefon-debütálást.

Az áprilisban bemutatott iPad is rendkívüli ütemben fogy, az új táblagépből május végéig 2 milliót értékesítettek, június 21-én a hárommilliós határt is átlépték, miközben a készülék iránt folyamatosan élénk a kereslet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lopici Geza #8
    ...

    kocka.blog.hu/2010/06/24/iphone_4_tobb_sebbol_verzik
  • WhiteNemain #7
    ennyit az istenségről
  • sanyicks #6
    de nem csak ennyi a baja :D van ott még sárguló kijelző is, könnyen összekarcolható, újlenyomatmágnes burkolat :)
  • G_ArchAngel #5
    Csak kozben kiderult, hogy eleg sok masik telefon tudja ezt, nem csak az Apple - a gond elsosorban azoknal van, ahol fembol van a telefon oldala.

    A tanulsag az, hogy hajlamosak vagyunk elsiklani a keszulekunk hibai felett, amig nem nyomjak az arcunkba:)

    (Apple-fankent irom: ez mar nagyon erett Steve Jobs-nak, remelem szep nagy pofon lesz belole egy fogyasztovedelmi targyalason)
  • FoodLFG #4
    Ennyire szar telefont biztos nem veszek, bár trendi lennék vele, az biztos.
    LOL: http://gizmodo.com/5571171/
    LOÁL: http://www.youtube.com/watch?v=yoqh27E6OuU
    Ennyi.
  • levente68 #3
    "A jelek szerint a hosszú várakozás után a mai napon megérkezett iPhone 4 egy konstrukciós hiba miatt egyszerre két helyen érintve dobja a vonalat, vagyis sok készüléken nem lehet beszélni, ha kézben tartjuk."

    HÁHÁHÁHÁ, az istencsászárság....
  • farxis #2
    isten telefon a legjob!!!!
  • nohea #1
    Baz, iPhone 4 a neve, nem iPhone 4G meg 4G iPhone... Gratula a névtelen szakinak ismét.