Napi Online

Robbanhat a mobiltévézés

A harmadik generációs mobiltelefonok televíziós piaca a jelenlegi 6 millióról 42 millió előfizetőre bővülhet 2012-re - állítja az In-Stat Research elemzője.

Michelle Abraham szerint 2012-re a 3G mobiltévé-szolgáltatások világpiacának értéke elérheti az 5 milliárd dollárt. Pontos számításokat nehéz végezni, főleg mert a vállalatokat egyelőre jobban érdekli a készülékek, mint a televíziós szolgáltatások eladása. Az Egyesült Államokban a legnagyobb szolgáltatók a Qualcomm és a MobiTV, utóbbi előfizetőinek száma már tavaly októberben elérte a 3 milliót és az idén valószínűleg 4 millióra emelkedik.

A MobiTV olyan tartalomszolgáltatók kínálatát nyújtja mobiltelefonon, mint az MSNBC, ABC és a Fox televízió. Európában a helyzet sokkal bonyolultabb, mert országonként erősen változik a harmadik generációs technika hozzáférhetősége. A France Télécom ugyanakkor már saját televíziós szolgáltatását ajánlja a 3G készülékek tulajdonosainak, Ázsiában pedig egyes mobilhálózatok már a három és feledik generációnál tartanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Mert úgy könnyebben el lehet adni az átlagembereknek, jobban megértik, mint a videostreaming szót. aztán meg a legtöbbször tényleg tvadásokat néznek rajta az emberek, mármint ha épp ilyen egérmozira van kedvük...
  • nohea #1
    továbbra se értem hogy a 3g videostreaminget miért kell mobiltévének nevezni...