Berta Sándor

Nem érdeklik a PS3-vásárlókat a Blu-ray filmek

A Blu-ray kontra HD-DVD háború már hónapok óta tart, azonban nem hogy győztest hirdetni képtelenség, de még azt sem lehet kijelenteni, hogy a felhasználókat egyelőre bármelyik formátum is érdekelné.

"Amennyire az a PlayStation 3 készülékeket vásárlók adataiból kitűnik, szinte senki nem vett vagy vesz Blu-ray filmeket" - közölte Helen Davis Jayalath, a Screen Digest piackutató cég elemzője. A szakember hozzátette: az eddig Blu-ray filmeket vásárlók technikaőrült "korai adoptálók" és az eladási statisztikákat figyelembe véve aligha lehet arra számítani, hogy a közeljövőben bármilyen pozitív változás fog történni.

Vagyis egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy a két konkurens tábor eddigi marketingkampánya nem keltette fel az emberek érdeklődését. Éppen ezért nem értik a Screen Digest munkatársai az időnként mind a Blu-ray, mind a HD-DVD táborba tartozó cégektől felröppenő győzelmi híradásokat sem. "Jelenleg a két fél részvételével egy nagy propagandacsata zajlik a szemünk előtt, így aligha csodálkozhatunk a megjelenő sajtóközlemények hangmemén. Ráadásul az állítólagos eladási statisztikákat is fenntartásokkal kell kezelni és nehéz őket elfogadni" - hangsúlyozta Helen Davis Jayalath.

Tény, hogy eddig több Blu-ray lemezt adtak el, mint HD-DVD korongot. Azonban mivel a PS3 miatt jóval több Blu-ray kompatibilis készülék talált gazdára, így relatívvá válik a tulajdonosok által birtokolt lemezek átlagos száma. Nehezíti a helyzetet, hogy a jelenlegi statisztikákban nem szerepelnek az eddig eladott és HD-DVD kompatibilissé tehető Microsft Xbox 360-as konzolok sem. "Abból indulhatunk ki, hogy az Xboxot és HD-DVD lejátszót egyszerre vásárló felhasználók nemcsak divatőrültek, de valóban szeretnének HD-DVD filmeket nézni. A két formátum közötti csata még koránt sem dőlt el, sőt. Várható a további különböző hibridmegoldások megjelenése és elterjedése" - szögezte le az elemző.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #41
    NEM TEHETNEK! Kizárólag olyan készülékre tehető rá a "HD Ready" logó, ami FIZIKAILAG tudja legalább a 720 sort. (Érdekes módon a vízszintes felbontás nincs kikötve.)
  • dez #40
    Már hogy ne érteném, nem olyan bonyolult. De úgy tűnik, te nem érted, amit írtam. :)
    Azt mondom, ez kit érdekel. Nyilván nem vesz minden PS3 tulaj egy rakat BD filmet. A sok filmet beszerző mag nyilván mindkét oldalon megvan. (Szóval hülyeség az a sugalmazás, hogy ilyen csak a HD_DVD oldalon van.) És ehhez jönnen a PS3 tulajok, akik többsége kevésbé érdeklődik a HD-s mozizás iránt (egyelőre). De még1x, ez nem számít.
  • dez #39
    Úgy emlékszem, voltak ott számok is. Bár nem a teljes piacra vonatkozólag, csak egy - nem kicsi - értékesítőre vonatkozólag. De úgy tűnik, máshol is hasonló a helyzet, mert több bolt beszüntette a HD_DVD forgalmazást.
  • qwas #38
    Ugy hogy ha van a felhasználóknál 1000db BD lejátszó és 100db HD-DVD és eladnak 20db BD lemezt és 10db HD-DVD lemezt akkor minden 10. HD-DVD lejátszóra jut egy eladott lemez de csak minden 50. BD lejátszóra egy BD lemez.

    Akinek meg a nő kell az menjen és szerezzen egyet magának mert a monitort bámulva az nem nagyon fog menni. Irány a strand aztán gyia.
  • cloud.strife #37
    Ha minimum 2x annyi BD fogy a mai napig, ming HD-DVD, akkor mondd már el nekem, hogy a píííííbe jut egy BD lejátszóra kevesebb film????????
  • cloud.strife #36
    Azér van rajta az a matrica, mert valszeg az a tv is köcsög Samsung gyártmány volt...... szvsz egy Panán ezt nem olvastad volna...... ha meg igen, akkor a Pana is köcsög.... sőt mindenki az..... :))))))
  • onimusha #35
    itt most konkrétan arar gondolok, hogy miért tesznek HD Ready matricát olyan palzmákra aminek a fizikai felbontása 852x480, lehet ,hogy az újjabbak ilyen-olyan engine meg midnenféle skálázással szülnek neked egy 720p-hez közeli képminőséget, azért az mókás, hogy a Nippon Hōsō Kyōk(Japan Broadcasting Corporation) már 1969-ban kifejlesztette ezt a HD technológiát :D.
  • Sanyix #34
    Nem érted? Arról van szó, hogy 1 bd lejátszóra kevesebb film jut mint egy hddvd lejátszóra, mert bd lejátszót dísznek adnak a ps3 mellé. Tehát akinek van egy bd lejátszója, kevesebb bd filmet vesz, mint amennyi hddvd filmet vesz akinek van hddvd lejátszója.
  • NorbyI #33
    Azt a tetves PS3-at miért kell a csaj elé tenni. Engem jobban érdekel ami a gép mögött van. :)
  • cateran #32
    Az csak %-os megosztást mutatott,nem? Az nem jelent semmit:)Ok, a BD jobban fogy,de összegszerü kellene!