SG.hu

Vaterán árusító csalót fogott a rendőrség

A Vatera.hu egyik felhasználója a múlt évben informatikai cikkeket, elsősorban memóriakártyákat kínált megvételre a piacinál alacsonyabb áron.

Az aukciók nyertesei a vételárat a csalók által megjelölt bankszámlára átutalták, azonban az árut soha nem kapták meg. A Vatera.hu ügyfélszolgálata észlelve a csaló újabb kísérletét azonnal értesítette érintett felhasználóit. A cég feljelentése alapján 2006. nyarán ismeretlen tettes ellen, csalás miatt nyomozás indult. A Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárás során beszerzett elektronikus és egyéb információk alapján azonosította a 25 éves bajai illetőségű M. Róbertet.


A hasonló esetek elkerülése és a felhasználók védelme érdekében az elmúlt időszakban szigorodott a Vatera.hu eladási- és ajánlattételi rendszere. Már csak azok a felhasználók adhatnak el az oldalon, akik hitelt érdemlően azonosítják bankszámlaszámukat. A teljes jogú felhasználóvá válás feltételéül szabott, százforintos átutalást követően - melyet automatikusan jóváírnak a felhasználó egyenlegére - jogosulttá lesz a Vatera.hu használó saját termékei feltöltésére. Az átutalásra azért van szükség, mert így a felhasználó egy olyan adattípussal érvényesítteti regisztrációját, amelyet egy független pénzügyi szolgáltató már szigorú feltételek mellett azonosított.

A vételi oldalon a szigorítás után csak azok licitálhatnak a termékekre, akik a vállalat oldalán előzőleg megadták mobilszámukat, majd telefonszámukat ellenőriztetik. A telefonjukra érkezett kódot begépelik a cég oldalán, s ezzel ellenőrzött vásárlóvá lesznek. Ellenőrzött felhasználóvá lenni semmilyen költségvonzattal nem jár, a biztonsági kódot a Vatera.hu a saját költségén küldi ki. A szigorítások óta hasonló jellegű csalást a cég tudomása szerint nem követtek el, hasonló esetet az ügyfélszolgálat nem tapasztalt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szeszmoly #3
    kérdés Tisztelt mucsy28!Szia cserébe nem érdekel egy 7 hónapos Amerikai Bulldog? - linda26 2010/12/21 17:16:32
    válasz Tisztelt linda26! Kösz, de nem eszünk kutyát! - mucsy28 2010/12/24 08:28:39
    kérdés Tisztelt mucsy28!Ha tudom hogy éjhen hórhász vagy akkor disznót ajánlok barom arc!! - linda26
  • exxile #2
    szanalmas egy fereg
  • MrTressy #1
    Elég nagy marha volt :D