SG.hu

Kiemelkedő évet zárt a Vatera

A Vatera.hu online aukciós piactér forgalma rendkívül dinamikus ütemben növekedett 2006-ban is. Az elmúlt évben a weboldal átmenő forgalma megközelítette a 4,9 milliárd forintot.

Ez az előző évi 2,7 milliárdos átmenő forgalomhoz képest több, mint 80%-os növekedést jelent. A lap felhasználóinak száma jelenleg közel 300.000, míg az oldalon lévő egyedi aukciók száma meghaladja a félmilliót. A Webaudit által mért oldalletöltések és egyedi látogatók száma is jelentősen nőtt. Érdekes mutató, hogy a Google által publikált adatok szerint 2007. januárban a Vatera volt a 6-ik legnépszerűbb keresési kulcsszó Magyarországon.


A piactér 2000-ben kezdte meg működését, azzal a céllal, hogy eladók és vevők egymásra találását segítse az interneten keresztül. A piactér felhasználói egyaránt lehetnek a termékek eladói és vevői is. A gazdasági társaságok esetében az elfekvő árukészlet gyors és hatékony kiárusítása, illetve költséghatékony webshop üzemeltetése a legjellemzőbb cél. Felhasználók gyakorta értékesítenek használt, megunt termékeket, "ki nem bontott" ajándékokat, de sok gyűjtő (bélyeg, könyv, régiség, stb.) találkozóhelye és fóruma is a Vatera.hu.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #1
    na ja, csak kár hogy így beszigorították, kiváncsi lennék mekkora a visszaesés. Bár így h eddig csak nőttek a bevételek, gondolom úgy voltak vele h megtehetik ezt a lépést, van ígyis elég sok bevételük az eladásokból. Én a helyükbe csak a prémium szolgáltatások után kérnék (de ott magasabb) jutalékot... Sokkal szimpibb lenne az egész.